Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Voorde

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Voorde? Aan de hand van energiehunter.be vind je probleemloos alle beschikbare leveranciers als bijvoorbeeld OCTA+ en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Voorde de scherpste prijs kan bieden. Bovendien tref je via de energievergelijker nuttige informatie informatie over zaken als bijv. verschillende aanbieders en info over de enkele of dubbele meter. Voorts vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ninove
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparing loopt op tot € 355,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Voorde?

We zien een groot aantal energieleveranciers in Voorde. Dat gaat van Lampirus tot aanbieders zoals OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In juni 2024 tellen we ruim 20 leveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Imewo. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas & stroom aanbieders actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Voorde is in juni 2024? Geef eenvoudig de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Via de energievergelijker vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Voorde, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van selecties in de vergelijkingstool achterhaal je zonder problemen een energieproduct dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Voorde

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De condities van energie-organisaties en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Voorde is Imewo. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Ninove is de aardgas netbeheerder Intergem. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Voorde

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Ninove
 • Populair merk: Wolf
 • Groene stroom: 20,90%
 • Postcodegebied: 9400
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2050 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-voorde

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste de standaard informatie. Onder andere gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Voorde is dit gemiddeld zo’n 1445 m3 + 3445 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze factoren zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van looptijd kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Dikwijls is het gunstiger om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle interessante energiebedrijven. Bij ieder pakket check jij details aangaande type stroom/gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Voorde, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede aanbieder beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de maatschappij. Bijv. www.luminus.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw toekomstige energie-partij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Voorde


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €315 opleveren. Daarentegen, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter tref je 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigtip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Praktisch advies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bespaartip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Voorde. Zodanig is de besparing het grootst. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten geldt: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Voorde. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt de aankomende gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies de beste energieleverancier. Denk aan OCTA+, Essent en Trevion. Vervolgens bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Via onze vergelijker achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.antargaz.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lage kosten en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Voorde vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Voorde en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Voorde

Een groot deel van de energie aanbieders faciliteren onderhand groene stroom in Voorde. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Voorde vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Ninove bestaan er tegenwoordig verscheidene opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9400. In deze buurt kan je in toenemende mate met financiële bonussen participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler integreren
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Eneco prijzen juni 2024.