Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Aspelare

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Aspelare? Met behulp van onze vergelijker ontdek je gemakkelijk alle relevante bedrijven als bijvoorbeeld Mega en Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Aspelare de laagste prijs hanteert. Ook tref je op onze website waardevolle informatie over thema’s zoals de netbeheerder en info over het gasvrij maken van jouw woning. Bovendien komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ninove
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,45
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenin een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 375,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Aspelare?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Aspelare. Dat gaat van Eneco tot aan Mega, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 30 organisaties. Deze werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Imewo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom organisaties er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aspelare is in februari 2024? Geef moeiteloos de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van onze handige vergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Aspelare, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Middels de keuzevakjes in de energievergelijker bekijkt men simpel en snel een energieovereenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Aspelare

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

De producten van gas en stroom bedrijven en de kosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net diensten leveren. Elke beheerder heeft weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Aspelare is Imewo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Ninove wordt transport van het aardgas beheerd door Imewo. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Aspelare

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Ninove
 • CV ketel: Baxi
 • Aandeel groen: 21,30%
 • Hoofdpostcode: 9404
 • Mazout verbruik: 2090 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,45
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-aspelare

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In Aspelare is het gemiddelde verbruik ong. 1465 m3 en nog eens 3465 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijsafspraken kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het verstandig om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle interessante leveranciers en contracten. Van ieder contract check je info aangaande type energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Aspelare, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede aanbieding gevonden? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van het energiebedrijf. O.a. www.luminus.be of natuurlijk www.wasewind.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Aspelare


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €315 voordeel geven. Maar, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via de energiehunter vind je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaaradvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Praktisch advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktische tip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: check regelmatig de radiatoren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Aspelare. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Aspelare. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je toekomstige leverancier het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de beste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent en Energie 2030. Tevens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aanstaande gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door www.energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.belpower.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Aspelare vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Aspelare en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Aspelare

Een aanzienlijk deel van de aanbieders faciliteren onderwijl groene stroom in Aspelare. Op dit front is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat organisaties 100% transparant zijn? Selecteer dan een filter voor “Groen uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Aspelare vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Ninove kennen we diverse projectenvolledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9404. In deze woonplaats kan je steeds vaker met financiële bonussen bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Watz prijzen februari 2024.