Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heldergem

Gemakkelijk energie vergelijken in Heldergem? Via onze vergelijker achterhaal je probleemloos alle beschikbare maatschappijen als bijvoorbeeld Watz en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Heldergem de beste deal heeft! Voorts check je op deze pagina waardevolle informatie over thema’s als overstappen en duurzame verwarmingsbronnen. Ook geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Haaltert
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 500,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Heldergem?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in Heldergem. Dit loopt van Eneco tot Ecopower, de keuze is enorm. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 40 providers. Deze maatschappijen gebruiken allen de infrastructuur van Imewo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Weten welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heldergem is voor jouw verbruik? Geef vlug de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas en stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door middel van de energiehunter bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Heldergem, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Dankzij keuzes in de tool ontdekken jullie probleemloos een overeenkomst dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Heldergem

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de kosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Heldergem betreft Imewo. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Haaltert is de aardgas netbeheerder Imewo. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Heldergem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Haaltert
 • Populair merk: Oertli
 • Aandeel groen: 22,40%
 • Postcodegebied: 9450
 • Verbruik Mazout: 2200 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-heldergem

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Heldergem is dit gemiddeld zo’n 1520 m3 en 3305 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze aspecten hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Doorgaans is het verstandig om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij elk contract check jij specificaties m.b.t. type energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Heldergem, en de welkomstbonus. Kies de partij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede actie in het lijstje? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de energieleverancier. Zoals www.lampiris.be en ook www.energypeople.be. De nieuwe aanbieder regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Heldergem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €275 rendement bieden. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be vind je 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: neem tochtweringen
 • Praktisch advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bespaartip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigtip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bespaaradvies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Heldergem. Zodoende bespaar je het meeste geld. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En wellicht is er sprake van een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is het principe: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Heldergem. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt je aanstaande gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste aanbieder. Bijv. Eneco, Lampiris en Comfort Energy. Daarna beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Je gekozen aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels energiehunter.be ontdek je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Super simpel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lage kosten en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Heldergem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Heldergem en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Heldergem

Een groot deel van de bedrijven faciliteren ondertussen groene stroom in Heldergem. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Kies in dat geval zeker weten “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Heldergem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Haaltert zien we nogal wat initiatievenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9450. In de regio kan je wellicht relatief goedkoop bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Mega.