Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Erpe

Snel energie vergelijken in Erpe? Dankzij de Energiehunter achterhaal je eenvoudig alle verkrijgbare aanbieders zoals Watz en Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Erpe de beste deal heeft! Daarbij verzamel je op deze pagina praktische info over zaken als bijv. energieaansluitingen en verschillende contracttypes. Bovendien geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Erpe-Mere
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders in een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 500,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Erpe?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Erpe. Dat loopt van Lampirus tot een speler als OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 40 energieleveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Intergem. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Erpe is voor jouw situatie? Voer moeiteloos jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energiehunter check je snel de goedkoopste energieleverancier van Erpe, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Via keuzes in de tarievenvergelijker ontdekt men simpel en snel een contract dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Erpe

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten energiemaatschappijen en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Erpe heet Intergem. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Erpe-Mere is de netbeheerder van het gas Intergem. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Erpe

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Erpe-Mere
 • Populair merk: Fasto
 • Groene stroom: 21,90%
 • Centrale postcode: 9420
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2150 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-erpe

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Erpe gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1495 m3 en nog eens 3495 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Dit alles hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Omtrent prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Normaliter loont het om eens per jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle erkende aanbieders van energie. Van elk pakket bekijk je voorwaarden als soort energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Erpe, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante prijsaanbieding tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.luminus.be en www.eneco.be. De gekozen energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Erpe


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan tot wel €385 bonus betekenen. Echter, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder vind jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bezuinigadvies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Tip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Advies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigadvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Erpe. Dan realiseer je de hoogste besparing. Let op, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En tevens wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Erpe. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang je alle jaren deze hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verzorgt jouw toekomstige energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Onder andere Eneco, Essent of Aspiravi. Daarna beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de Energiehunter vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lage kosten en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Erpe vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Erpe en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Erpe

De meeste maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Erpe. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval de optie “Groen uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Erpe vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Erpe-Mere kennen we steeds meer opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9420. In deze woonplaats kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bezoek ook Engie.