Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Erondegem

Op je gemak energie vergelijken in Erondegem? Aan de hand van de energievergelijker vergelijk je moeiteloos alle interessante energieleveranciers. Voorbeelden zijn Luminus en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Erondegem de scherpste prijs kan bieden. Voorts check je op onze website bruikbare informatie over thema’s als o.a. energiebelastingen en salderen. Verder komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Erpe-Mere
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote leverancierseenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Gemiddelde besparing van € 370,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Erondegem?

We zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Erondegem. Van Lampirus tot Mega, de keuze is reusachtig groot. Momenteel tellen we ruim 20 aanbieders. Deze leveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Intergem. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Erondegem is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze prijzencheck vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Erondegem, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Aan de hand van de keuzevakjes in de energievergelijker achterhaal jij zonder problemen een energiecontract dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Erondegem

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport. De netbeheerder van stroom in Erondegem is Intergem. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Erpe-Mere valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Intergem. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Erondegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Erpe-Mere
 • CV ketel: Faber
 • Groene energie: 21,80%
 • Postcode: 9420
 • Aantal mazout liters: 2140 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-erondegem

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de basisinfo. Dit zijn de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Erondegem ligt dat gemiddeld op circa 1490 m3 & 3490 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot looptijd kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Veelal is het gunstiger om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle erkende aanbieders van energie. Van ieder pakket zie jij data zoals herkomst energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Erondegem, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire korting tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de leverancier. Bijv. www.luminus.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw toekomstige leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Erondegem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €295 besparen. Daarentegen, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder bekijk jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: apparaten uitschakelen
 • Praktische tip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Praktisch advies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaartip 5: profiteer van gratis daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Erondegem. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En misschien krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Erondegem. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de nieuwe energieleverancier het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en ga voor een beschikbare partij. Bijv. OCTA+, ENGIE of Antargaz. Bij de volgende stap kies je wanneer het contract in moet gaan. Je betreffende gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij de Energiehunter ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Erondegem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Erondegem en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Erondegem

Een groot deel van de organisaties leveren onderhand groene stroom in Erondegem. Op dit front zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Neem dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Erondegem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Erpe-Mere onderscheiden we steeds meer acties volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9420. In deze buurt kan je vaak financieel aantrekkelijk meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Antargaz prijzen juni 2024.