Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Aaigem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Aaigem? Geholpen door onze website vergelijk je eenvoudig alle beschikbare leveranciers. Voorbeelden zijn Engie en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Aaigem de beste deal heeft! Daarbij lees je op deze pagina bruikbare info over zaken zoals de overstapservice en vaste of variabele tarieven. Bovendien geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Erpe-Mere
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparing loopt op tot € 425,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Aaigem?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Aaigem. Van Poweo tot en met Watz, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 20 aanbieders. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met de leidingen van Imewo. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aaigem is voor jouw verbruik? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een storing, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Middels de energiehunter achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Aaigem, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van selecties maken in de energievergelijker ontdekt men zonder problemen een energieproduct dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Aaigem

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Online account
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van organisaties en de tarieven zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er diverse beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt eigen prijsstrategieën voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Aaigem is Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Erpe-Mere wordt transport van het aardgas beheerd door Intergem. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Aaigem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Erpe-Mere
 • CV Merk: Brotje
 • Aandeel duurzaam: 21,50%
 • Postcode: 9420
 • Mazout consumptie: 2110 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-aaigem

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de basisinfo. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Aaigem bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1475 m3 & 3475 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Rondom prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het slim om jaarlijks een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een tabel met alle grote energieleveranciers. Van elk contract check jij data m.b.t. herkomst energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Aaigem, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie aanbieder tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de leverancier. Onder andere www.lampiris.be + www.belpower.be. De gekozen maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Aaigem


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €275 voordeel geven. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand vind jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktische tip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Praktisch advies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bespaaradvies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktische tip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Aaigem. Op die manier bespaar je het meeste geld. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Aaigem. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verwerkt de gekozen organisatie de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste of voordeligste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE + Comfort Energy. Ook beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.be ontdek je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Aaigem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Aaigem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Aaigem

Een groot deel van de energieleveranciers faciliteren inmiddels groene stroom in Aaigem. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Kies dan de optie “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Aaigem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Erpe-Mere zijn er diverse initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9420. In deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy prijzen maart 2024.