Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bambrugge

Eenvoudig energie vergelijken in Bambrugge? Via onze website doorzoek je probleemloos alle interessante maatschappijen. Voorbeelden zijn Watz & Lampirus. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Bambrugge prijstechnisch het meest interessant is. Voorts tref je op onze website bruikbare info over thema’s als overstappen en info over de enkele of dubbele meter. Daarnaast bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Erpe-Mere
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties bij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 290,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Bambrugge?

We zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Bambrugge. Dat gaat van Engie tot aanbieders zoals Mega, de keuze is reusachtig groot. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 20 organisaties. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het netwerk van Intergem. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bambrugge is voor jouw verbruik? Voer snel de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens stroom en gas storingen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze tarievencheck ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Bambrugge, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v selecties in de prijzenvergelijker detecteert men moeiteloos een contract dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Bambrugge

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Bambrugge betreft Intergem. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Erpe-Mere wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Intergem. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Bambrugge

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Erpe-Mere
 • Populair merk: Cenvax
 • Groene energie: 21,60%
 • Hoofdpostcode: 9420
 • Gem. mazout: 2120 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-bambrugge

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste de basisinfo. Dit gaat over samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Bambrugge is het gemiddelde verbruik ong. 1480 m3 en 3480 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls loont het om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle beschikbare energiebedrijven. Van elk abonnement zie jij informatie m.b.t. herkomst energie, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Bambrugge, en de eventuele korting. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante prijsaanbieding in het lijstje? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.lampiris.be en www.trevion.be. De nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Bambrugge


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €340 opleveren. Toch, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder vind je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: led-lampen gebruiken
 • Praktisch advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Tip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Advies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaartip 5: switch van energiemaatschappij

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Bambrugge. Daarna bespaar je het meeste geld. Desondanks, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Bambrugge. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt jouw toekomstige energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire partij. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris of natuurlijk Antargaz. Ook bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aankomende gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van onze website ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lage prijzen en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Bambrugge vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Bambrugge en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Bambrugge

Een groot deel van de energiemaatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Bambrugge. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties een groene strategie voeren? Kies in dat geval de selectie “Groen uit NL”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Bambrugge vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Erpe-Mere zien we allerlei activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9420. In deze regio kan je in toenemende mate met financiële bonussen meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Installeren van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Elegant prijzen maart 2024.