Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Burst

Eenvoudig energie vergelijken in Burst? Met behulp van deze website tref je moeiteloos alle relevante maatschappijen zoals Watz & Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Burst de beste deal heeft! Bovendien vind je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over thema’s als o.a. de netbeheerder en verschillende contracttypes. Daarbij bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Erpe-Mere
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke organisaties bij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Enorme besparingen tot wel € 300,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Burst?

Wij zien meer en meer energieleveranciers in Burst. Dit loopt van Poweo tot en met Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel kun je kiezen uit circa 35 bedrijven. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Intergem. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Burst is op dit moment? Geef gemakkelijk de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Dankzij de vergelijkingstool ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Burst, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Dankzij de keuzevakjes in de tarievenvergelijker zoekt men gemakkelijk een energie-abonnement dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Burst

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Handige website
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Burst betreft Intergem. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Erpe-Mere is de huidige netbeheerder van het aardgas Intergem. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Burst

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Erpe-Mere
 • Populaire CV: Chappee
 • Aandeel duurzaam: 21,70%
 • Postcode: 9420
 • Aantal mazout liters: 2130 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-burst

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Burst is het gemiddelde verbruik ong. 1485 m3 + 3485 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Dit alles hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Laat dit dan open. Inzake abonnementen kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het een goed idee om jaarlijks een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle mogelijke energieleveranciers. Bij ieder contract check jij voorwaarden aangaande herkomst energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Burst, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie aanbieding tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de pagina van het energiebedrijf. O.a. www.luminus.be + www.belpower.be. De betreffende energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Burst


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €320 opleveren. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna tref je 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigtip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Praktische tip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Praktische tip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bespaartip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Burst. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En misschien krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Burst. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 1 jarige contracten krijg jij alle jaren een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verzorgt de toekomstige gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Onder andere Eneco, ENGIE of Eni. Hierna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aankomende energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door www.energiehunter.be check je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.ebem.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Middels goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Burst vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Burst en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Burst

De meeste energieleveranciers bieden inmiddels groene stroom in Burst. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Gebruik dan zeker voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Burst vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Erpe-Mere bestaan er verscheidene acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9420. In deze regio kan je in toenemende mate extra voordelig meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Poweo prijzen juli 2024.