Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vlekkem

Zonder problemen energie vergelijken in Vlekkem? Aan de hand van de Energiehunter vind je overzichtelijk alle relevante aanbieders als o.a. Watz en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Vlekkem prijstechnisch het meest interessant is. Ook lees je via de Energiehunter uitgebreide info over onderwerpen als o.a. het ideale overstapmoment en vaste of variabele tarieven. Ook verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Erpe-Mere
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar tot wel € 345,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Vlekkem?

Er zijn erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Vlekkem. Dit varieert van Lampirus tot aanbieders zoals OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag zijn het zo’n 30 providers. Zij gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Intergem. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke energie-organisaties actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vlekkem is voor jouw situatie? Vul snel de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v de energietarievenvergelijker check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Vlekkem, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Door middel van filteren in de tool bekijken jullie moeiteloos een overeenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Vlekkem

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van organisaties en de energietarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders actief zijn. Elke beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Vlekkem is Intergem. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Erpe-Mere is de aardgas netbeheerder Intergem. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Vlekkem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Erpe-Mere
 • CV Merk: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 22,20%
 • Hoofdpostcode: 9420
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2180 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-vlekkem

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit gaat over grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Vlekkem is dat gemiddeld 1510 m3 en 3510 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben invloed op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contracten zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. In algemene zin is het slim om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle erkende leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen vind jij info als type stroom/gas, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Vlekkem, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie prijsaanbieding in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de onderneming. Onder andere www.essent.be + www.ebem.be. De nieuwe energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Vlekkem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €350 rendement bieden. Desondanks, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder bekijk je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Praktisch advies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bespaartip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bezuinigadvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Advies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Vlekkem. Daarna bespaar je het meeste geld. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Veelal vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap geldt: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Vlekkem. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt de betreffende energie-organisatie het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste of voordeligste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE of natuurlijk Wase Wind. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie betreffende energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels de energievergelijker achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lagere tarieven en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Vlekkem vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Vlekkem en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Vlekkem

Het merendeel van de energie aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Vlekkem. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene stroom uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Vlekkem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Erpe-Mere zien we nogal wat plannen binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9420. In deze omgeving kan je soms tegen een gunstig tarief meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over OCTA+.