Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Denderhoutem

Gemakkelijk energie vergelijken in Denderhoutem? Met behulp van onze vergelijker check je gemakkelijk alle interessante energieleveranciers als o.a. Watz en Poweo. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Denderhoutem het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens verzamel je via de Energiehunter uitgebreide info over thema’s als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en handige bespaartips. Tevens komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Haaltert
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,46
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Enorme besparingen tot wel € 480,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Denderhoutem?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in Denderhoutem. Van Eneco tot een speler als Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel kun je kiezen uit circa 20 energieleveranciers. Deze gebruiken allen het net van Intergem. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke organisaties mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Denderhoutem is die past bij jouw verbruik? Vul hierna jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas en stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze tarievencheck check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Denderhoutem, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van filters in onze vergelijker bekijk je gemakkelijk een energiecontract dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Denderhoutem

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas & stroom organisaties en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Denderhoutem is Intergem. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Haaltert wordt transport van het aardgas beheerd door Imewo. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Denderhoutem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Haaltert
 • CV Merk: Nibe
 • Groene energie: 22,30%
 • Centrale postcode: 9450
 • Mazout verbruik: 2190 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,46
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-denderhoutem

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met de basisinfo. Dit gaat over omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Denderhoutem is het gemiddelde verbruik ong. 1515 m3 plus 3300 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. In algemene zin is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle beschikbare energiebedrijven. Bij ieder abonnement achterhaal jij data over herkomst energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Denderhoutem, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte actie tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de onderneming. Onder andere www.engie.be en ook www.ebem.be. Jouw aanstaande energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Denderhoutem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €350 winst geven. Daartegenover, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand tref je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bezuinigadvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bespaaradvies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bezuinigtip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Denderhoutem. Op die manier bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Vaak worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Denderhoutem. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt jouw gekozen aanbieder het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste energiemaatschappij. Bijv. Eneco, Lampiris en ook Comfort Energy. Tevens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw nieuwe energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Geholpen door onze vergelijker tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Geholpen door goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Denderhoutem vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Denderhoutem en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Denderhoutem

Het merendeel van de bedrijven leveren onderwijl groene stroom in Denderhoutem. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor zeker weten “Groene energie uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Denderhoutem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Haaltert kennen we nogal wat plannen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9450. In deze regio kan je vaak zeer betaalbaar meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Luminus.