Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kerksken

Eenvoudig energie vergelijken in Kerksken? Middels deze website check je probleemloos alle verkrijgbare aanbieders als bijv. Essent & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Kerksken het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast vind je via de Energiehunter bruikbare info over zaken als wat een geschikt overstapmoment is en alternatieven voor de CV-ketel. Verder komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Haaltert
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparing loopt op tot € 275,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Kerksken?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Kerksken. Dit loopt van Engie tot aan Watz, er zijn opties bij de vleet. In maart 2024 heb je de keuze uit zo’n 35 aanbieders. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Imewo. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke energie-organisaties er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kerksken is op dit moment? Voer hieronderde privé gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de energievergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Kerksken, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van filters in de energievergelijker check je verrassend eenvoudig een energiecontract dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Kerksken

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van leveranciers en de energietarieven zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net hanteert zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Kerksken heet Imewo. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Haaltert is de huidige netbeheerder van het aardgas Imewo. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Kerksken

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Haaltert
 • CV ketel: Pelgrim
 • Groene energie: 22,50%
 • Centrale postcode: 9451
 • Mazout consumptie: 2210 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-kerksken

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dit zijn aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Kerksken is het gemiddelde verbruik ong. 1525 m3 en 3310 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. De data die je invult beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het slim om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een tabel met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van alle contracten bekijk jij specificaties als oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de prijzen van gas en elektra in Kerksken, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede leverancier tegengekomen? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de leverancier. Dit kan zijn www.energie2030.be en ook www.ebem.be. Jouw toekomstige energie-partij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Kerksken


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €365 rendement bieden. Desondanks, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand tref jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Praktische tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bespaaradvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Tip 4: spouwmuren isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: switch van energiemaatschappij

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Kerksken. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Meestal worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En misschien krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Kerksken. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt de nieuwe maatschappij de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor een nieuwe energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent + Poweo. Daarna beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw nieuwe leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij energiehunter.be ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Kerksken vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Kerksken en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Kerksken

Veel maatschappijen faciliteren ondertussen groene stroom in Kerksken. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan de optie “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Kerksken vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Haaltert kennen we vele stappen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9451. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Watz.