Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Geraardsbergen

Gemakkelijk energie vergelijken in Geraardsbergen? Aan de hand van de Energiehunter check je supersnel alle relevante energieleveranciers. Je kunt denken aan Eneco en Lampirus. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Geraardsbergen de laagste prijs hanteert. Bovendien lees je via onze vergelijker waardevolle info over zaken als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en duurzame verwarmingsbronnen. Voorts vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Geraardsbergen
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 290,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Geraardsbergen?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Geraardsbergen. Dit varieert van Essent tot OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel zijn het zo’n 30 maatschappijen. Deze leveranciers werken allemaal op basis van de infrastructuur van Intergem. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Geraardsbergen is die past bij jouw verbruik? Voer snel de privé gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze handige vergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Geraardsbergen, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Aan de hand van jouw input in de tarievenvergelijker ontdek jij gemakkelijk een energiecontract dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Geraardsbergen

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom organisaties en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net verwerkt zijn eigen tarieven voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Geraardsbergen is Intergem. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Geraardsbergen wordt transport van het aardgas beheerd door Intergem. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Geraardsbergen

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-geraardsbergen

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Geraardsbergen is het gemiddelde verbruik ong. 1490 m3 en 3455 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Dit alles zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Omtrent contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen loont het om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder pakket check je gegevens met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Geraardsbergen, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte leverancier in het lijstje? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. O.a. www.lampiris.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De betreffende maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Geraardsbergen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €385 korting realiseren. Toch, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand vind je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bespaartip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigadvies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Advies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Geraardsbergen. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Geraardsbergen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt de gekozen gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de voordeligste partij. Onder andere Eneco, Lampiris en Energie 2030. Tevens selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jouw nieuwe gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de Energiehunter tref je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Geraardsbergen vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Geraardsbergen en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Geraardsbergen

Veel aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Geraardsbergen. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Neem dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Geraardsbergen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Geraardsbergen bestaan er tegenwoordig allerlei acties rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9500. In deze regio kan je steeds vaker extra voordelig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Antargaz april 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente