Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ophasselt

Snel online energie vergelijken in Ophasselt? Aan de hand van onze website doorzoek je overzichtelijk alle bekende leveranciers als Luminus en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Ophasselt voor jou de beste prijs heeft. Ook check je via onze vergelijker nuttige info info over zaken zoals onderwerpenen info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Geraardsbergen
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven in een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 500,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Ophasselt?

Wij zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Ophasselt. Van Engie tot bijvoorbeeld Watz, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment is het aanbod ongeveer 30 leveranciers. Deze nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Intergem. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ophasselt is voor jouw situatie? Vul hierna de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Aan de hand van de energievergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Ophasselt, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Dankzij selecties in de energievergelijker zoek je eenvoudig een product dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Ophasselt

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Ophasselt heet Intergem. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Geraardsbergen wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Intergem. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Ophasselt

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-ophasselt

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je huis en woningdetails. Onder andere grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Ophasselt is dit gemiddeld zo’n 1560 m3 + 3345 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze aspecten werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. In de regel is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle erkende energiebedrijven. Van ieder abonnement bekijk je informatie aangaande herkomst energie, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Ophasselt, en de overstapbonus. Kies de leverancier die past bij jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende aanbieder in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de aanbieder. Denk aan www.octaplus.be en www.poweo.be. Jouw toekomstige energie-partij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Ophasselt


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €300 opleveren. Daartegenover, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina bieden wij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bezuinigadvies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigadvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Praktisch advies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ophasselt. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Ophasselt. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verzorgt de nieuwe energieleverancier het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een nieuwe partij. Onder andere Eneco, Lampiris of natuurlijk Ebem. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum (start levering). Je aanstaande aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van onze website check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.antargaz.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Met behulp van goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ophasselt vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Ophasselt en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Ophasselt

Een groot deel van de leveranciers ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Ophasselt. Echter is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Selecteer dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Ophasselt vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Geraardsbergen zijn er allerlei initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9500. In deze omgeving kan je wellicht vrij voordelig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Essent contract.