Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Moerbeke

Gemakkelijk energie vergelijken in Moerbeke? Dankzij onze website vergelijk je probleemloos alle bekende bedrijven. Voorbeelden zijn Eneco & Antargaz. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Moerbeke voor jou de beste prijs heeft. Voorts lees je op deze pagina waardevolle informatie over topics als bijvoorbeeld energieproblemen en variabele of vaste tarieven. Daarnaast komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Geraardsbergen
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenonder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 310,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Moerbeke?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Moerbeke. Van Poweo tot aan Comfort Energy, de keuze is enorm. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 25 bedrijven. Zij nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Intergem. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moerbeke voor jou is? Vul vlug jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energiehunter vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Moerbeke, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. D.m.v selecties maken in de energievergelijker bekijk je simpel en snel een energieovereenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Moerbeke

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Moerbeke is Intergem. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Geraardsbergen is de aardgas netbeheerder Intergem. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Moerbeke

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-moerbeke

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Moerbeke is dat gemiddeld 1545 m3 en nog eens 3330 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze details zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Betreffende prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een lijst met alle grote aanbieders + contracten. Van ieder contract tref je gegevens zoals soort energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Moerbeke, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie korting gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de onderneming. Bijv. www.energie2030.be en www.zeno.be. Jouw nieuwe energie-partij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Moerbeke


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan tot wel €315 opleveren. Desondanks, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand tref jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: neem een waterbespaarder
 • Bespaaradvies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Advies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bezuinigtip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bezuinigtip 5: neem een klokthermostaat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Moerbeke. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Moerbeke. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verzorgt jouw gekozen energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en kies een beschikbare energieaanbieder. Bijv. Luminus, ENGIE of Elegant. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum van het contract. Je betreffende leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lage kosten en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Moerbeke vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Moerbeke en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Moerbeke

De meeste maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Moerbeke. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Neem dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Moerbeke vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Geraardsbergen kennen we nogal wat opdrachten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9500. Als inwoner van deze plaats kan je vaak extra voordelig participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Poweo.