Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Schendelbeke

Zonder problemen energie vergelijken in Schendelbeke? Geholpen door onze vergelijker ontdek je probleemloos alle verkrijgbare maatschappijen als bijv. Engie en Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Schendelbeke de scherpste prijs kan bieden. Verder check je op onze website handige informatie over zaken zoals energieproblemen en info over duurzame energie. Voorts vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Geraardsbergen
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire aanbieders bij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 325,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Schendelbeke?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Schendelbeke. Dat loopt van Poweo tot en met Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 20 leveranciers. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Intergem. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas & stroom maatschappijen mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schendelbeke is voor jouw situatie? Geef gemakkelijk jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Middels onze handige vergelijker tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Schendelbeke, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij selecties in de energievergelijker ontdek je gemakkelijk een energie-abonnement dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Schendelbeke

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van energie-organisaties en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Schendelbeke heet Intergem. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Geraardsbergen is de huidige netbeheerder van het aardgas Intergem. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Schendelbeke

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-schendelbeke

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Schendelbeke ligt dit gemiddeld op 1595 m3 plus 3380 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contracttermijn kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het een goed idee om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle populaire leveranciers en contracten. Bij elk contract zoek je voorwaarden m.b.t. type energie, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Schendelbeke, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante aanbieder gecheckt? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de onderneming. O.a. www.engie.be en ook www.trevion.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Schendelbeke


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €365 besparen. Desalniettemin, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna check jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: draai geen halve wasjes
 • Bezuinigtip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Advies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigtip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktisch advies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Schendelbeke. Zo betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Schendelbeke. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken regelt je gekozen energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste energiemaatschappij. Zoals OCTA+, Essent + Watz. Tevens bepaal je de ingangsdatum van het contract. De aankomende energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij deze website check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lage prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Schendelbeke vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Schendelbeke en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Schendelbeke

Een groot deel van de energie aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Schendelbeke. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Ga dan voor het filter “Groen uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Schendelbeke vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Geraardsbergen zien we meerdere acties volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9506. Als inwoner van deze plaats kan je soms met financiële bonussen bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Comfort Energy contract.