Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zarlardinge

Direct energie vergelijken in Zarlardinge? Middels onze website vergelijk je supersnel alle grote bedrijven als o.a. OCTA+ en Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Zarlardinge prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien tref je via de Energiehunter waardevolle info over zaken zoals het ideale overstapmoment en alternatieven voor de CV-ketel. Tevens geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Geraardsbergen
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende leverancierseenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparing loopt op tot € 410,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Zarlardinge?

We zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Zarlardinge. Van Essent tot bijvoorbeeld Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 40 maatschappijen. Deze nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Intergem. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zarlardinge voor jou is? Voer snel de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Door middel van de energievergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Zarlardinge, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Via de keuzevakjes in de prijzenvergelijker ontdek je simpel en snel een energieovereenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Zarlardinge

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de vergoedingen verschillen per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Zarlardinge is Intergem. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Geraardsbergen is de huidige netbeheerder van het aardgas Intergem. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Zarlardinge

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-zarlardinge

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met je huis en woningdetails. Dit zijn grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Zarlardinge is dit gemiddeld zo’n 1575 m3 plus 3360 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Dit alles werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. In de regel loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij elk contract bekijk je data m.b.t. herkomst energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Zarlardinge, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante actie in het lijstje? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Zoals www.octaplus.be en www.eneco.be. De door jou gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Zarlardinge


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €360 bonus betekenen. Maar, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna profiteer je van 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Praktische tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bespaartip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktische tip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bezuinigtip 5: Benut de pompschakelaar

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Zarlardinge. Op die manier is de besparing het grootst. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Meestal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En daarnaast krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Zarlardinge. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk faciliteert je aankomende maatschappij de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een beschikbare energieaanbieder. Denk aan Eneco, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Vervolgens bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aanstaande aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Middels www.energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.zeno.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Zarlardinge vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Zarlardinge en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Zarlardinge

De meeste energieleveranciers verschaffen inmiddels groene stroom in Zarlardinge. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Zarlardinge vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Geraardsbergen bestaan er tegenwoordig steeds meer activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9500. In deze regio kan je wellicht relatief goedkoop participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Luminus contract.