Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nieuwenhove

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Nieuwenhove? Geholpen door deze website vind je overzichtelijk alle grote energiebedrijven als bijvoorbeeld Luminus en Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Nieuwenhove de beste deal heeft! Daarbij check je op deze pagina praktische info over thema’s als o.a. leveranciers en zakelijke energie. Ook verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Geraardsbergen
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 445,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Nieuwenhove?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Nieuwenhove. Dat gaat van Lampirus tot aan Watz, er zijn opties bij de vleet. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 30 maatschappijen. Deze aanbieders werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Intergem. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke aanbieders mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nieuwenhove is op dit moment? Geef gemakkelijk jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Dankzij de energievergelijker achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Nieuwenhove, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van filters in onze vergelijker achterhaalt men gemakkelijk een abonnement dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Nieuwenhove

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van bedrijven en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Nieuwenhove betreft Intergem. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Geraardsbergen is de aardgas netbeheerder Intergem. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Nieuwenhove

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-nieuwenhove

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je huis en woningdetails. Dit zijn grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Nieuwenhove is het gemiddelde verbruik ong. 1590 m3 en 3375 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Al deze zaken bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Dikwijls loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij alle pakketten bekijk jij info zoals herkomst energie, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Nieuwenhove, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire kortingsactie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de aanbieder. Bijv. www.lampiris.be of www.ecopower.be. Jouw nieuwe energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Nieuwenhove


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €340 voordeel geven. Desalniettemin, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter lees je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: led-lampen gebruiken
 • Bespaaradvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Advies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaaradvies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Advies 5: combineer verschillende kleuren was

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Nieuwenhove. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt is het principe: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Nieuwenhove. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw nieuwe gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de voordeligste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE + Poweo. Vervolgens neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jullie toekomstige organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Via energiehunter.be ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.antargaz.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels lage kosten en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Nieuwenhove vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Nieuwenhove en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Nieuwenhove

Veel organisaties verschaffen inmiddels groene stroom in Nieuwenhove. Toch is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen uit NL”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Nieuwenhove vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Geraardsbergen onderscheiden we nogal wat activiteiten met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9506. Als inwoner van deze plaats kan je soms zeer betaalbaar meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Lampirus contract.