Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Melkwezer

Op je gemak energie vergelijken in Melkwezer? Met behulp van de Energiehunter check je snel en simpel alle bekende aanbieders als o.a. Mega & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Melkwezer voor jou de beste prijs heeft. Verder lees je op deze pagina praktische info over topics zoals tarieven en zakelijke energie. Daarnaast verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Linter
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 460,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Melkwezer?

We zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Melkwezer. Dat loopt uiteen van Lampirus tot Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Vandaag tellen we ruim 20 providers. Zij maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Melkwezer voor jou is? Voer hierna je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Echter, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze handige vergelijker tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Melkwezer, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van keuzes in de Energiehunter detecteert men gemakkelijk een energieproduct dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Melkwezer

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Online account
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de energietarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders service verlenen. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Melkwezer is Iverlek. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Linter is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Melkwezer

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Linter
 • CV Merk: Brotje
 • Aandeel groen: 18,30%
 • Centrale postcode: 3350
 • Mazout verbruik: 2230 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-melkwezer

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met de basisinformatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Melkwezer ligt dit gemiddeld op 1495 m3 plus 3505 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze details dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Normaliter loont het om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle populaire energieleveranciers. Bij elk contract achterhaal jij data zoals type stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Melkwezer, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte actie in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Denk aan www.essent.be en www.eni.com. De gekozen maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Melkwezer


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €355 winst geven. Desalniettemin, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina bekijk je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: isoleer CV-leidingen
 • Tip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bezuinigadvies 3: kies een slimme thermostaat
 • Bespaartip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bezuinigtip 5: switch van energiemaatschappij

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Melkwezer. Dan bespaar je het meeste geld. Belangrijk, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En tevens wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap hanteren we: meerjarige contracten zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Melkwezer. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elk jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw aankomende energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste maatschappij. Denk aan Eneco, ENGIE en Comfort Energy. Tevens kies je wanneer het contract in moet gaan. De aankomende energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Melkwezer vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Melkwezer en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Melkwezer

Tal van leveranciers faciliteren vandaag de dag groene stroom in Melkwezer. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan het filter “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Melkwezer vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Linter kennen we steeds meer initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3350. In deze regio kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Comfort Energy overstappen.