Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Drieslinter

Eenvoudig energie vergelijken in Drieslinter? Aan de hand van onze website check je eenvoudig alle beschikbare energie aanbieders als o.a. Luminus en Aspiravi. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Drieslinter de laagste prijs hanteert. Ook verzamel je via de Energiehunter nuttige info info over topics zoals de overstapservice en verschillende contracttypes. Tevens geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Linter
Netbeheerder Elektra:Iveg
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 480,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Drieslinter?

We zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Drieslinter. Dat loopt uiteen van Antargaz tot aan OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 30 energie aanbieders. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Iveg. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke energie-aanbieders er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Drieslinter is? Voer vlug jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energievergelijker vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Drieslinter, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van filters in onze vergelijker bekijkt men eenvoudig een energie-abonnement dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Drieslinter

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Goed bereikbare klantendienst
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat kost energie in de regio? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de onkosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder heeft zijn eigen tarieven voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Drieslinter betreft Iveg. De tarieven van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Linter wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Drieslinter

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Linter
 • CV Merk: Benraad
 • Groene stroom: 18,20%
 • Centrale postcode: 3350
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2220 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveg
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-drieslinter

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Drieslinter is dat gemiddeld 1490 m3 en nog eens 3500 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken werken door in de energiekosten.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. In algemene zin is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle erkende aanbieders + contracten. Bij elk abonnement zie jij informatie over herkomst energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Drieslinter, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die past bij jouw budget.

 5. Stap online over

  Een populaire korting tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.engie.be of www.comfortenergy.be. De gekozen energieonderneming regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Drieslinter


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €330 opleveren. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Via de energiehunter vind je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: draai geen halve wasjes
 • Bespaartip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Advies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bespaartip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Praktische tip 5: profiteer van gratis daglicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Drieslinter. In dat geval is de besparing het grootst. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En tevens is er sprake van een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Drieslinter. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans regelt de aanstaande energieleverancier het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een beschikbare partij. Bijv. Luminus, ENGIE en ook Belpower. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw toekomstige gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Via deze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.watz.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Drieslinter vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Drieslinter en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Drieslinter

Het merendeel van de leveranciers faciliteren vandaag de dag groene stroom in Drieslinter. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Drieslinter vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Linter bestaan er vele opdrachten met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3350. In deze omgeving kan je vaak zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Lampirus overstappen.