Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Orsmaal-Gussenhoven

Eenvoudig energie vergelijken in Orsmaal-Gussenhoven? Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je snel en simpel alle bekende bedrijven als o.a. Essent en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Orsmaal-Gussenhoven de laagste prijs hanteert. Ook bekijk je op energiehunter.be nuttige informatie informatie over zaken als o.a. de overstapservice en concrete energiebespaartips. Daarnaast bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Linter
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersvergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar tot wel € 470,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Orsmaal-Gussenhoven?

We zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Orsmaal-Gussenhoven. Van Lampirus tot OCTA+, de keuze is enorm. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 30 bedrijven. Zij zijn allemaal aangesloten op het net van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Orsmaal-Gussenhoven is voor jouw situatie? Vul direct de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze handige vergelijker achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Orsmaal-Gussenhoven, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Via jouw input in de tool achterhaal je moeiteloos een energieovereenkomst dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Orsmaal-Gussenhoven

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van energie-organisaties en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Orsmaal-Gussenhoven betreft Iverlek. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Linter valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Orsmaal-Gussenhoven

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Linter
 • Populaire CV: Faber
 • Groene stroom: 18,60%
 • Postcode: 3350
 • Aantal mazout liters: 2260 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-orsmaal-gussenhoven

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Orsmaal-Gussenhoven is dit gemiddeld zo’n 1510 m3 plus 3305 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. De genoemde zaken dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Met betrekking tot contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het voordeliger om ieder jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle populaire aanbieders van energie. Van ieder abonnement check jij informatie met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Orsmaal-Gussenhoven, en de welkomstkorting. Kies de partij die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede aanbieder tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de aanbieder. Zoals www.lampiris.be of natuurlijk www.elegant.be. De nieuwe aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Orsmaal-Gussenhoven


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €295 voordeel geven. Evenwel, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters bieden wij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bezuinigtip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Praktisch advies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bezuinigadvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Orsmaal-Gussenhoven. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Echter, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt is het principe: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Orsmaal-Gussenhoven. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt je nieuwe maatschappij het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de voordeligste partij. Denk aan OCTA+, Essent en ook Energie 2030. Bij de volgende stap beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie toekomstige gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.zeno.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Orsmaal-Gussenhoven vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Orsmaal-Gussenhoven en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Orsmaal-Gussenhoven

Het merendeel van de energiemaatschappijen ondersteunen onderhand groene stroom in Orsmaal-Gussenhoven. Toch zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat leveranciers 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Orsmaal-Gussenhoven vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Linter zijn er nogal wat activiteiten rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3350. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht heel gunstig participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Antargaz overstappen.