Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kerkom

Snel energie vergelijken in Kerkom? Met behulp van de Energiehunter vergelijk je overzichtelijk alle beschikbare energie aanbieders zoals Watz en Poweo. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Kerkom voor jou de beste prijs heeft. Bovendien lees je via de energievergelijker waardevolle info over thema’s zoals de overstapservice en info over een energieneutrale woning. Daarnaast geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Boutersem
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 405,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Kerkom?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in Kerkom. Van Antargaz tot Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 20 maatschappijen. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het netwerk van Iveka. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kerkom is in april 2024? Voer hieronderde benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een storing, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Via onze energie vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Kerkom, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Geholpen door selecties in de prijzenvergelijker bekijk je eenvoudig een abonnement dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Kerkom

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energiemaatschappijen en de tarieven verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere tarieven voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Kerkom is Iveka. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Boutersem is de netbeheerder van het gas Iveka. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Kerkom

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Boutersem
 • Populaire CV: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 19,20%
 • Postcodegebied: 3370
 • Gem. mazout: 2320 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-kerkom

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dat betreft het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Kerkom ligt dit gemiddeld op 1540 m3 en 3335 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles bepalen de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Rondom contractduur kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Doorgaans is het slim om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle grote energiebedrijven. Van elk pakket check je informatie met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Kerkom, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede prijsaanbieding tegengekomen? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en ook www.eneco.be. Jouw aanstaande energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Kerkom


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €260 voordeel geven. Maar, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be lees je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaaradvies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktische tip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaaradvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Kerkom. Zo realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En soms ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland hanteren we: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Kerkom. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang je alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de aanstaande energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en kies de beste of voordeligste maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent en Ecopower. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). De geselecteerde maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels onze website vind je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lage kosten en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Kerkom vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Kerkom en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Kerkom

De meeste organisaties faciliteren inmiddels groene stroom in Kerkom. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem “groen” genoemd. 100% zeker weten dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan een filter voor “Groen uit NL”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Kerkom vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Boutersem kennen we meerdere acties binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3370. In deze buurt kan je meer en meer vrij voordelig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Mega april 2024.