Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Opvelp

Snel online energie vergelijken in Opvelp? Aan de hand van www.energiehunter.be tref je snel en simpel alle verkrijgbare energieleveranciers als bijvoorbeeld Watz en Poweo. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Opvelp de scherpste prijs kan bieden. Daarbij lees je op deze website bruikbare informatie over zaken als bijvoorbeeld verbruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Voorts geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bierbeek
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,46
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersbij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 500,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Opvelp?

Er zijn nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Opvelp. Dat gaat van Antargaz tot aan Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 25 leveranciers. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Iverlek. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke leveranciers mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Opvelp is voor jouw verbruik? Vul gelijk je persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas & stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! D.m.v de energietarievenvergelijker vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Opvelp, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Aan de hand van filters in de vergelijkingstool vinden jullie verrassend eenvoudig een energiecontract dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Opvelp

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van maatschappijen en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Opvelp is Iverlek. De kosten van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Bierbeek is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Opvelp

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Bierbeek
 • Populaire CV: Nibe
 • Aandeel groen: 19,10%
 • Postcode: 3360
 • Verbruik Mazout: 2310 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,46
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-opvelp

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Opvelp is dat gemiddeld 1535 m3 en 3330 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Inzake prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal loont het om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten bekijk je details als type energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Opvelp, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie leverancier gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.energie2030.be of www.belpower.be. De nieuwe energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Opvelp


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €375 rendement bieden. Toch, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand check jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigadvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bespaaradvies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bezuinigadvies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Opvelp. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. In de regel worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En tevens krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Opvelp. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verwerkt je geselecteerde maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en neem de voordeligste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris of Energie 2030. Bij de volgende stap neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jouw toekomstige gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Geholpen door deze website bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.elegant.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lagere onkosten en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Opvelp vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Opvelp en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Opvelp

Het gros van de maatschappijen leveren onderhand groene stroom in Opvelp. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Kies in dat geval zeker weten “Groen uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Opvelp vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Bierbeek zien we steeds meer stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3360. In deze woonplaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Luminus juli 2024.