Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rijkevorsel

Op je gemak energie vergelijken in Rijkevorsel? Door gebruik te maken van de energievergelijker vergelijk je snel en simpel alle interessante energie aanbieders als o.a. Engie en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Rijkevorsel voor jou de beste prijs heeft. Verder bekijk je op energiehunter.be bruikbare info over onderwerpen als de overstapservice en concrete energiebespaartips. Verder bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Rijkevorsel
Netbeheerder Elektra:Imea
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 430,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Rijkevorsel?

Wij zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Rijkevorsel. Dat loopt van Antargaz tot en met Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In maart 2024 tellen we ruim 30 energieleveranciers. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Imea. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rijkevorsel is in maart 2024? Vul gemakkelijk de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, energiebedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een storing, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Middels onze tarievencheck tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Rijkevorsel, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Via filteren in onze vergelijker zoek jij verrassend eenvoudig een contract dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Rijkevorsel

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas en stroom bedrijven en de kosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Rijkevorsel heet Imea. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Rijkevorsel is de netbeheerder van het gas Iveg. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Rijkevorsel

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Rijkevorsel
 • Populaire CV: Wolf
 • Groene stroom: 0,308%
 • Postcode: 2310
 • Gem. mazout: 2780 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imea
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-rijkevorsel

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Rijkevorsel is dit gemiddeld zo’n 1425 m3 plus 3490 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Door de bank genomen is het gunstiger om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is de totaallijst met alle grote leveranciers en contracten. Van ieder abonnement zie jij data m.b.t. herkomst energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Rijkevorsel, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede prijsaanbieding gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de aanbieder. O.a. www.octaplus.be en www.comfortenergy.be. De betreffende energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Rijkevorsel


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €330 besparen. Maar, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna profiteer je van 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Advies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigadvies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bespaartip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Rijkevorsel. Dan ben je het voordeligst uit. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is het principe: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Rijkevorsel. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt jouw gekozen organisatie de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste leverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris en ook Comfort Energy. Ook bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jouw toekomstige organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Via www.energiehunter.be achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.antargaz.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Rijkevorsel vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Rijkevorsel en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Rijkevorsel

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen verschaffen vandaag de dag groene stroom in Rijkevorsel. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat organisaties een groene strategie voeren? Neem dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Rijkevorsel vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Rijkevorsel bestaan er steeds meer initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2310. In deze buurt kan je wellicht vrij voordelig meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Comfort Energy duurzame energie.