Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vosselaar

Eenvoudig energie vergelijken in Vosselaar? Dankzij www.energiehunter.be vind je gemakkelijk alle bekende aanbieders als bijvoorbeeld Essent en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Vosselaar de scherpste prijs kan bieden. Verder vergaar je via de Energiehunter bruikbare info over zaken als bijv. verbruik in de regio en concrete energiebespaartips. Ook geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Vosselaar
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 440,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Vosselaar?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Vosselaar. Dat loopt van Essent tot aanbieders zoals Watz, er zijn opties bij de vleet. In maart 2024 zijn het zo’n 20 organisaties. Deze energieleveranciers gebruiken allen de leidingen van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke organisaties actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vosselaar is op dit moment? Voer eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Middels de energietarievenvergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Vosselaar, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door de keuzevakjes in de tarievenvergelijker checkt men moeiteloos een energiecontract dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Vosselaar

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Vosselaar is Iverlek. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Vosselaar is de huidige netbeheerder van het aardgas Iveka. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Vosselaar

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Vosselaar
 • Populaire CV: Baxi
 • Groene energie: 0,312%
 • Postcodegebied: 2350
 • Mazout verbruik: 2820 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-vosselaar

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Vosselaar ligt dat gemiddeld op circa 1445 m3 en 3510 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. De data die je invult hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van looptijd zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Doorgaans is het een goed idee om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle beschikbare energie aanbieders. Van alle abonnementen bekijk je details als oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de prijzen van gas en elektra in Vosselaar, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige prijsaanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de energie-onderneming. O.a. www.luminus.be of natuurlijk www.ebem.be. Jouw nieuwe energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Vosselaar


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €280 korting realiseren. Toch, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter lees je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Advies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Praktische tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Praktische tip 5: korter douchen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Vosselaar. Zodanig is de besparing het grootst. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. In de regel vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En tevens krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten is het principe: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Vosselaar. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert de gekozen gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies een beschikbare energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris of Elegant. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum (start levering). De aanstaande maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels de Energiehunter check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Vosselaar vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Vosselaar en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Vosselaar

Het gros van de leveranciers leveren ondertussen groene stroom in Vosselaar. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Vosselaar vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Vosselaar zien we steeds meer stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2350. In deze plaats kan je wellicht extra voordelig meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Engie prijzen.