Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Merksplas

Zonder problemen energie vergelijken in Merksplas? Via www.energiehunter.be ontdek je eenvoudig alle erkende energie aanbieders. Voorbeelden zijn Eneco en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Merksplas de laagste prijs biedt. Daarbij check je op deze website uitgebreide info over topics als bijv. verschillende gasregio’s en concrete energiebespaartips. Verder geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Merksplas
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 260,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Merksplas?

Wij zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Merksplas. Van Lampirus tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment kun je kiezen uit circa 30 energie aanbieders. Deze werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke energie-organisaties je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Merksplas is op dit moment? Geef hierna jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas & stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Middels onze energie tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Merksplas, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van de keuzevakjes in de tool vind jij simpel en snel een energieproduct dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Merksplas

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de kosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Merksplas betreft Iverlek. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Merksplas wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Merksplas

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Merksplas
 • Populair merk: Agpo
 • Aandeel duurzaam: 0,31%
 • Centrale postcode: 2330
 • Mazout consumptie: 2800 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-merksplas

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dat betreft gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Merksplas ligt dit gemiddeld op 1435 m3 en 3500 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft contracten kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het slim om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle erkende leveranciers en contracten. Van alle contracten achterhaal je specificaties als soort energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Merksplas, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die rijmt met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede prijsaanbieding in het lijstje? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de aanbieder. Denk aan www.energie2030.be + www.belpower.be. De door jou gekozen energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Merksplas


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €290 rendement bieden. Maar, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna lees jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaartip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: kies een slimme thermostaat
 • Bespaartip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bezuinigadvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Merksplas. Daarna is de besparing het grootst. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En soms beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Merksplas. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang je elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verwerkt de geselecteerde gas en stroom organisatie de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de voordeligste leverancier. Bijv. OCTA+, Essent en ook Ecopower. Ook kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw gekozen maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van energiehunter.be tref je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.belpower.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door voordelige tarieven en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Merksplas vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Merksplas en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Merksplas

De meeste bedrijven leveren ondertussen groene stroom in Merksplas. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Merksplas vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Merksplas kennen we nogal wat plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2330. In deze regio kan je soms relatief goedkoop meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Antwerpen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Woning met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Poweo duurzame energie.