Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fumal

Gemakkelijk energie vergelijken in Fumal? Geholpen door onze vergelijker vind je eenvoudig alle bekende energiebedrijven als bijvoorbeeld Luminus en Poweo. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Fumal de laagste prijs biedt. Ook vergaar je via de Energiehunter praktische info over zaken als bijv. verbruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Daarnaast verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Braives
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende providers vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 260,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Fumal?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Fumal. Dat gaat van Engie tot en met Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 20 maatschappijen. Deze bedrijven gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke maatschappijen er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fumal is op dit moment? Vul vlug de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij onze tarievencheck bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Fumal, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de tool vind je eenvoudig een energiecontract dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Fumal

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Fumal betreft Tecteo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Braives valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Fumal

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Braives
 • Populair merk: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 33,10%
 • Centrale postcode: 4260
 • Mazout consumptie: 2900 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-fumal

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Fumal is het gemiddelde verbruik ong. 1495 m3 + 3415 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Aangaande prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Normaal is het voordeliger om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle erkende leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen zie je info zoals type energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Fumal, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die past bij jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante actie tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.engie.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energieleverancier regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Fumal


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €320 rendement bieden. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be lees jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigadvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bespaartip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Advies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bezuinigtip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Fumal. Zodoende ben je het voordeligst uit. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt hanteren we: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Fumal. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij 1 jarige contracten krijg jij elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt jouw nieuwe gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en selecteer de voordeligste aanbieder. Denk aan OCTA+, ENGIE of Belpower. Daarna kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie toekomstige gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels energiehunter.be check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lage prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Fumal vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Fumal en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Fumal

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen bieden momenteel groene stroom in Fumal. Echter is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan het filter “Groene Energie uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Fumal vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Braives zien we diverse projectenrondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4260. In deze regio kan je soms relatief goedkoop meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Luik volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Installeren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Mega duurzame energie.