Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fallais

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Fallais? Dankzij energiehunter.be tref je eenvoudig alle beschikbare aanbieders. Je kunt denken aan Watz en Antargaz. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Fallais het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens vergaar je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over zaken zoals maatschappijen en concrete energiebespaartips. Ook geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Braives
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,42
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 365,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Fallais?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in Fallais. Dat loopt uiteen van Essent tot aan Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags tellen we ruim 30 bedrijven. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas & stroom leveranciers er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fallais voor jou is? Geef hierna de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Dankzij de energievergelijker achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Fallais, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van jouw input in de energievergelijker vind jij simpel en snel een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Fallais

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Fallais betreft Tecteo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Braives is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Fallais

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Braives
 • CV ketel: Nibe
 • Groene stroom: 33,00%
 • Hoofdpostcode: 4260
 • Verbruik Mazout: 2890 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,42
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-fallais

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste jouw basisgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Fallais gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1490 m3 en nog eens 3410 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Veelal loont het om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een lijst met alle populaire energiebedrijven. Bij alle contracten vind je informatie als oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Fallais, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire aanbieding gecheckt? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de energie-onderneming. O.a. www.essent.be en ook www.poweo.be. Jouw aanstaande energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Fallais


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €375 voordeel geven. Daartegenover, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina bieden wij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bezuinigadvies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bezuinigadvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bezuinigtip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Praktische tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Fallais. Dan bespaar je het meeste geld. Let op, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt werkt het zo: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Fallais. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt je aankomende organisatie de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de goedkoopste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en ook Trevion. Ook bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jouw nieuwe gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van www.energiehunter.be bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.watz.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door voordelige prijzen en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Fallais vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Fallais en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Fallais

Bijna alle energie aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Fallais. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Fallais vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Braives kennen we diverse initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4260. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht vrij voordelig meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Installeren van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Check ook Luminus duurzame energie.