Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Abolens

Snel energie vergelijken in Abolens? Met behulp van deze website vergelijk je overzichtelijk alle beschikbare leveranciers. Je kunt denken aan Eneco en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Abolens prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast vind je op deze pagina bruikbare info over thema’s als bijv. overstappen en verschillende contractsoorten. Daarnaast geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hannut
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle providers vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar tot wel € 290,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Abolens?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Abolens. Van Eneco tot aanbieders zoals Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment kun je kiezen uit circa 20 organisaties. Deze leveranciers werken allemaal op basis van de infrastructuur van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke leveranciers er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Abolens is? Voer snel de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Dankzij onze prijzencheck check je rap de goedkoopste energieleverancier van Abolens, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Via filteren in de energievergelijker vind jij zonder problemen een contract dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Abolens

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Online account
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders actief zijn. Iedere netbeheerder verwerkt weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Abolens is Tecteo. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Hannut valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Abolens

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Hannut
 • CV ketel: Sime
 • Aandeel groen: 33,50%
 • Centrale postcode: 4280
 • Mazout verbruik: 2940 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-abolens

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste de basisinformatie. Dat betreft aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Abolens is het gemiddelde verbruik ong. 1515 m3 & 3435 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Deze factoren hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het gunstiger om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een tabel met alle populaire energiebedrijven. Van alle contracten zie jij details zoals soort energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Abolens, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante aanbieder in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Dit kan zijn www.energie2030.be en www.belpower.be. De door jou gekozen energieonderneming regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Abolens


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €345 bonus betekenen. Evenwel, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder lees jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bezuinigtip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bespaartip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Advies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Abolens. Daarna bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En wellicht ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Abolens. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verwerkt je aanstaande energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en neem een nieuwe energieleverancier. Zoals Luminus, Essent en ook Elegant. Ook beslis je over de startdatum van het abonnement. Je betreffende gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van de Energiehunter check je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Abolens vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Abolens en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Abolens

Een groot deel van de energiemaatschappijen ondersteunen ondertussen groene stroom in Abolens. Toch is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Abolens vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Hannut onderscheiden we meerdere activiteiten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4280. In deze regio kan je in toenemende mate heel gunstig deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Elegant duurzame energie.