Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Avernas-Le-Bauduin

Eenvoudig energie vergelijken in Avernas-Le-Bauduin? Middels onze vergelijker vergelijk je supersnel alle relevante aanbieders als bijv. Luminus en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Avernas-Le-Bauduin het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vind je op deze pagina uitgebreide informatie over thema’s als o.a. energiebesparing in huis en uitleg over jouw energierekening. Verder verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hannut
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle aanbieders onder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Enorme besparingen tot wel € 330,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Avernas-Le-Bauduin?

We zien best veel energieleveranciers in Avernas-Le-Bauduin. Dit loopt van Poweo tot een speler als Luminus, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 30 providers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Tecteo. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke organisaties actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Avernas-Le-Bauduin is voor jouw situatie? Geef hierna de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Dankzij de energietarievenvergelijker vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Avernas-Le-Bauduin, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Geholpen door selecties in onze vergelijker bekijk jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Avernas-Le-Bauduin

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de kosten zijn anders per regio. Dit komt doordat er verscheidene beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Avernas-Le-Bauduin betreft Tecteo. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Hannut wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Avernas-Le-Bauduin

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Hannut
 • CV Merk: Watts
 • Groene stroom: 33,60%
 • Centrale postcode: 4280
 • Mazout: 2950 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-avernas-le-bauduin

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In Avernas-Le-Bauduin ligt dat gemiddeld op circa 1520 m3 en 3440 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een handig overzicht met alle populaire energie aanbieders. Bij alle abonnementen tref je data aangaande herkomst energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Avernas-Le-Bauduin, en de overstapbonus. Kies de organisatie die rijmt met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie actie tussen de resultaten? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de onderneming. Denk aan www.octaplus.be + www.eni.com. De betreffende energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Avernas-Le-Bauduin


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €280 rendement bieden. Evenwel, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters lees jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Tip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Advies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Tip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Tip 5: Houd de brievenbus dicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Avernas-Le-Bauduin. Daarna is de besparing het grootst. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Avernas-Le-Bauduin. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert de nieuwe gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste partij. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris + Comfort Energy. Ook beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aanstaande energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Via de Energiehunter vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Avernas-Le-Bauduin vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Avernas-Le-Bauduin en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Avernas-Le-Bauduin

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen verschaffen onderhand groene stroom in Avernas-Le-Bauduin. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat leveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Avernas-Le-Bauduin vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Hannut onderscheiden we nogal wat stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4280. In deze woonplaats kan je wellicht extra voordelig meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Poweo duurzame energie.