Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grand-Hallet

Direct energie vergelijken in Grand-Hallet? Via www.energiehunter.be vind je snel en simpel alle bekende energieleveranciers. Je kunt denken aan OCTA+ en Belpower. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Grand-Hallet de laagste prijs hanteert. Verder tref je via onze vergelijker uitgebreide info over zaken als verschillende aanbieders en zakelijke energie. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hannut
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke organisaties bij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 420,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Grand-Hallet?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Grand-Hallet. Dat gaat van Essent tot bijvoorbeeld Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik tellen we ruim 30 aanbieders. Deze nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke organisaties actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grand-Hallet is voor jouw situatie? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Middels onze prijzencheck achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Grand-Hallet, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v selecties maken in onze vergelijker zoek je moeiteloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Grand-Hallet

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten organisaties en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Grand-Hallet is Tecteo. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Hannut valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Grand-Hallet

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Hannut
 • CV ketel: Elco
 • Aandeel groen: 34,20%
 • Hoofdpostcode: 4280
 • Mazout verbruik: 1500 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-grand-hallet

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de standaard informatie. Dit zijn omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Grand-Hallet gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1550 m3 & 3470 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Aangaande contractduur zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Meestal is het slim om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van alle contracten tref je info m.b.t. herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Grand-Hallet, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een relevante actie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.luminus.be of www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Grand-Hallet


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €315 besparen. Maar, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be tref je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigadvies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Praktisch advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bespaaradvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bespaaradvies 5: kies voor een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be raden aan: maak een sport van het overstappen in Grand-Hallet. Zodanig bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Vaak kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Grand-Hallet. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw toekomstige energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste leverancier. Onder andere Luminus, Lampiris en ook ZENO. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. Je toekomstige gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.elegant.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lage kosten en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Grand-Hallet vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Grand-Hallet en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Grand-Hallet

De meeste leveranciers ondersteunen op dit moment groene stroom in Grand-Hallet. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Grand-Hallet vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Hannut bestaan er tegenwoordig allerlei plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4280. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Luminus prijzen.