Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fexhe-Slins

Zonder problemen energie vergelijken in Fexhe-Slins? Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je overzichtelijk alle interessante energie aanbieders als bijvoorbeeld Essent en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Fexhe-Slins voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast vind je op deze pagina praktische info over thema’s als o.a. verschillende gasregio’s en verschillende contracttypes. Tevens vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Juprelle
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenonder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 355,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Fexhe-Slins?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Fexhe-Slins. Dit varieert van Engie tot Mega, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 25 energieleveranciers. Deze leveranciers werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke organisaties mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fexhe-Slins is voor jouw situatie? Voer snel de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energievergelijker check je rap de goedkoopste energieleverancier van Fexhe-Slins, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van selecties maken in de tarievenvergelijker bekijk jij simpel en snel een product dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Fexhe-Slins

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van aanbieders en de energiekosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Fexhe-Slins is Tecteo. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Juprelle valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Fexhe-Slins

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Juprelle
 • Populair merk: Wolf
 • Groene energie: 18,50%
 • Centrale postcode: 4458
 • Verbruik Mazout: 2140 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-fexhe-slins

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Onder andere omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Fexhe-Slins ligt dit gemiddeld op 1460 m3 en 3360 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het verstandig om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle populaire energiebedrijven. Bij elk pakket achterhaal jij voorwaarden met betrekking tot soort energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Fexhe-Slins, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele prijsaanbieding gecheckt? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. O.a. www.octaplus.be en www.elegant.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Fexhe-Slins


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €380 opleveren. Maar, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina check jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: draai geen halve wasjes
 • Tip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Praktische tip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bezuinigtip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Fexhe-Slins. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En soms krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in beginsel: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Fexhe-Slins. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de nieuwe gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste maatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris of Comfort Energy. Daarnaast neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jouw betreffende energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.trevion.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij lagere tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Fexhe-Slins vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Fexhe-Slins en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Fexhe-Slins

Bijna alle maatschappijen ondersteunen ondertussen groene stroom in Fexhe-Slins. Toch kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Kies dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Fexhe-Slins vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Juprelle kennen we vele initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4458. In deze woonplaats kan je in toenemende mate heel gunstig meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Comfort Energy abonnement.