Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Villers-Sur-Lesse

Snel energie vergelijken in Villers-Sur-Lesse? Dankzij de Energiehunter vergelijk je gemakkelijk alle interessante leveranciers als bijvoorbeeld Watz en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Villers-Sur-Lesse het goedkoopste contract aanbiedt. Ook bekijk je via de Energiehunter nuttige info info over items als energieproblemen en info over een energieneutrale woning. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rochefort
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke providers in een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 340,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Villers-Sur-Lesse?

We zien nogal wat energieleveranciers in Villers-Sur-Lesse. Dat loopt van Antargaz tot Comfort Energy, de keuze is enorm. Hedendaags is het aanbod ongeveer 40 energie aanbieders. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Villers-Sur-Lesse is voor jouw situatie? Geef gelijk de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een gasstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Dankzij onze handige vergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Villers-Sur-Lesse, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties in onze vergelijker zoekt men eenvoudig een product dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Villers-Sur-Lesse

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas en stroom leveranciers en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Villers-Sur-Lesse heet Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Rochefort is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Villers-Sur-Lesse

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Rochefort
 • CV ketel: Chappee
 • Groene stroom: 36,20%
 • Centrale postcode: 5580
 • Mazout verbruik: 1590 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-villers-sur-lesse

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dit zijn gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Villers-Sur-Lesse is dit gemiddeld zo’n 1400 m3 & 3415 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Deze aspecten werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Doorgaans is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij elk pakket bekijk je voorwaarden m.b.t. soort stroom/gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Villers-Sur-Lesse, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die past bij jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie korting tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.engie.be en ook www.ecopower.be. Jouw toekomstige leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Villers-Sur-Lesse


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €390 besparen. Evenwel, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina bekijk jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Praktisch advies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktisch advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Advies 4: rolluiken gebruiken.
 • Tip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Villers-Sur-Lesse. Zodanig is de besparing het grootst. Desondanks, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen overstappen, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Vaak worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En tevens is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Villers-Sur-Lesse. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw aanstaande gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste energieaanbieder. Bedrijven als OCTA+, Essent en ook Belpower. Vervolgens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Je geselecteerde gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Via de energievergelijker check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.antargaz.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lagere tarieven en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Villers-Sur-Lesse vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Villers-Sur-Lesse en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Villers-Sur-Lesse

Een groot deel van de organisaties faciliteren inmiddels groene stroom in Villers-Sur-Lesse. Echter kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Villers-Sur-Lesse vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Rochefort bestaan er steeds meer projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5580. In deze buurt kan je wellicht relatief goedkoop bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Namen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Poweo duurzame energie.