Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mont-Gauthier

Gemakkelijk energie vergelijken in Mont-Gauthier? Aan de hand van de energievergelijker ontdek je moeiteloos alle bekende bedrijven als bijvoorbeeld Essent en Poweo. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Mont-Gauthier de laagste prijs biedt. Ook check je via de energievergelijker nuttige informatie informatie over onderwerpen als stroomtarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Rochefort
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 385,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Mont-Gauthier?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Mont-Gauthier. Dit varieert van Lampirus tot en met Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag tellen we ruim 20 energieleveranciers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van de leidingen van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke aanbieders er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mont-Gauthier is voor jouw verbruik? Voer hieronderde eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze prijzencheck bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Mont-Gauthier, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van filters in de tool detecteert men zonder problemen een energieovereenkomst dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Mont-Gauthier

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom leveranciers en de tarieven zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders actief zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Mont-Gauthier betreft Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Rochefort is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Mont-Gauthier

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Rochefort
 • Populair merk: Cenvax
 • Aandeel groen: 36,10%
 • Postcodegebied: 5580
 • Mazout consumptie: 1580 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-mont-gauthier

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Start met jouw basisgegevens. Onder andere samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Mont-Gauthier is dat gemiddeld 1600 m3 en 3410 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. De genoemde zaken hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Wat betreft abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. In de regel is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle grote energie aanbieders. Van ieder pakket tref je specificaties m.b.t. herkomst van stroom en gas, type contract, de prijzen van gas en elektra in Mont-Gauthier, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante prijsaanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.energie2030.be en ook www.wasewind.be. Jouw toekomstige energie-partij zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Mont-Gauthier


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €275 voordeel geven. Desalniettemin, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters lees je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bezuinigtip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bespaartip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Praktisch advies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be vinden: regel jaarlijks het overstappen in Mont-Gauthier. Daarna bespaar je het meeste geld. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie is het principe: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Mont-Gauthier. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt je aankomende energie-organisatie de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een beschikbare aanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent of Antargaz. Daarna selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Mont-Gauthier vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Mont-Gauthier en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Mont-Gauthier

Een groot deel van de aanbieders verschaffen vandaag de dag groene stroom in Mont-Gauthier. Op dit front zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Mont-Gauthier vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Rochefort zien we vele initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5580. In deze woonplaats kan je steeds vaker heel gunstig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Elegant duurzame energie.