Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hemptinne-Lez-Florennes

Meteen energie vergelijken in Hemptinne-Lez-Florennes? Aan de hand van www.energiehunter.be check je snel en simpel alle beschikbare bedrijven als bijvoorbeeld Engie en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Hemptinne-Lez-Florennes de laagste prijs hanteert. Tevens vergaar je via de energievergelijker praktische info over thema’s als bijvoorbeeld tarieven en vaste en variabele tarieven. Voorts verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Florennes
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenbij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Enorme besparingen tot wel € 430,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Hemptinne-Lez-Florennes?

Wij zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Hemptinne-Lez-Florennes. Dit loopt van Lampirus tot en met Comfort Energy, de keuze is enorm. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 25 providers. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke maatschappijen je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hemptinne-Lez-Florennes is voor jouw verbruik? Geef hierna de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas en stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Is er stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Met behulp van de energiehunter tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Hemptinne-Lez-Florennes, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van filters in de tool zoek jij eenvoudig een energiecontract dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Hemptinne-Lez-Florennes

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De producten van energiebedrijven en de energiekosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders actief zijn. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstellingen voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Hemptinne-Lez-Florennes is Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Florennes is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Hemptinne-Lez-Florennes

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Florennes
 • Populair merk: Cenvax
 • Groene stroom: 39,10%
 • Postcode: 5620
 • Mazout: 1880 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-hemptinne-lez-florennes

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In Hemptinne-Lez-Florennes bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1545 m3 plus 3345 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze aspecten dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het verstandig om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle beschikbare energieleveranciers. Van alle contracten achterhaal je specificaties met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Hemptinne-Lez-Florennes, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een goede aanbieding gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van de onderneming. Onder andere www.lampiris.be en www.elegant.be. De gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Hemptinne-Lez-Florennes


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €305 bonus betekenen. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Hierna lees je 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigtip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigtip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bespaaradvies 4: het dak isoleren.
 • Bezuinigtip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Hemptinne-Lez-Florennes. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En mogelijk wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Hemptinne-Lez-Florennes. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw geselecteerde leverancier het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijv. Eneco, Essent of Energie 2030. Vervolgens kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie betreffende leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door de energievergelijker ontdek je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.eni.com, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels lage prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Hemptinne-Lez-Florennes vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Hemptinne-Lez-Florennes en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Hemptinne-Lez-Florennes

Een aanzienlijk deel van de bedrijven leveren vandaag de dag groene stroom in Hemptinne-Lez-Florennes. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Selecteer dan het filter “Groene energie uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Hemptinne-Lez-Florennes vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Florennes bestaan er tegenwoordig meerdere initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5620. In deze buurt kan je soms financieel aantrekkelijk meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler installeren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over OCTA+.