Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Flavion

Eenvoudig energie vergelijken in Flavion? Met behulp van energiehunter.be vind je gemakkelijk alle interessante bedrijven als OCTA+ & Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Flavion de laagste prijs hanteert. Verder tref je op deze website waardevolle info over thema’s als bijv. tarieven en handige bespaartips. Tevens komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Florennes
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders bij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 395,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Flavion?

Er zijn best veel energieleveranciers in Flavion. Dit loopt van Essent tot aanbieders zoals Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 25 aanbieders. Zij werken uitsluitend met de leidingen van Ideg. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Flavion is voor jouw verbruik? Voer direct jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Maar, energiebedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Dankzij de energievergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Flavion, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Door middel van filteren in de vergelijkingstool zoeken jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Flavion

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten energiebedrijven en de energietarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er veel netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Flavion is Ideg. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Florennes valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Flavion

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Florennes
 • Populair merk: Brotje
 • Groene stroom: 39,00%
 • Postcodegebied: 5620
 • Aantal mazout liters: 1870 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-flavion

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Onder andere grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Flavion is dit gemiddeld zo’n 1540 m3 en 3340 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij elk pakket tref jij gegevens als herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Flavion, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige aanbieding beschikbaar? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.lampiris.be en www.comfortenergy.be. De gekozen energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Flavion


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €255 rendement bieden. Daarentegen, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina bieden wij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigtip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bezuinigtip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bespaaradvies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Flavion. Zodanig bespaar je het meeste geld. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Normaal kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld is het principe: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Flavion. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang je ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verwerkt je nieuwe energieleverancier de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de voordeligste leverancier. Onder andere Luminus, Essent + Watz. Daarnaast bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aanstaande energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van onze website ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Flavion vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Flavion en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Flavion

Het gros van de maatschappijen verschaffen vandaag de dag groene stroom in Flavion. Toch zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Neem dan de selectie “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Flavion vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Florennes onderscheiden we steeds meer stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5620. In deze buurt kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Eneco.