Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sautour

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Sautour? Via de energievergelijker check je gemakkelijk alle beschikbare leveranciers als OCTA+ en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Sautour prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast check je via onze vergelijker handige informatie over onderwerpen zoals stroomtarieven en info over de enkele of dubbele meter. Tevens verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Philippeville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenvergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 385,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Sautour?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sautour. Van Lampirus tot een speler als Ecopower, de keuze is enorm. Momenteel kun je kiezen uit circa 30 energieleveranciers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sautour is op dit moment? Geef moeiteloos de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas en stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Met behulp van de energievergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sautour, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij filteren in de tarievenvergelijker ontdek jij moeiteloos een product dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Sautour

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de tarieven zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer zijn eigen prijzen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Sautour is Ideg. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Philippeville valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Sautour

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Philippeville
 • Populair merk: Wolf
 • Groene energie: 38,40%
 • Centrale postcode: 5600
 • Mazout consumptie: 1810 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-sautour

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Sautour gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1510 m3 plus 3310 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult bepalen de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Wat betreft contractduur kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij ieder pakket zoek je data zoals herkomst energie, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Sautour, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele kortingsactie gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de leverancier. Bijvoorbeeld www.energie2030.be + www.eneco.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Sautour


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €370 bonus betekenen. Daarentegen, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna profiteer je van 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Praktische tip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaartip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bezuinigtip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaartip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Sautour. Zodanig bespaar je het meeste geld. Alleen, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Dikwijls worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland werkt het zo: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Sautour. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de aankomende gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Zoals Luminus, Lampiris en ook Energie 2030. Ook selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door onze vergelijker achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Sautour vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Sautour en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Sautour

Veel energieleveranciers verschaffen onderwijl groene stroom in Sautour. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer dan zeker voor “Groen uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Sautour vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Philippeville zien we nogal wat stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5600. In de regio kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Huis met zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Comfort Energy prijzen mei 2024.