Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Neuville

Gemakkelijk energie vergelijken in Neuville? Dankzij de Energiehunter achterhaal je gemakkelijk alle interessante energiebedrijven. Voorbeelden zijn Luminus en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Neuville prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij lees je op energiehunter.be praktische informatie over zaken als verschillende aanbieders en handige bespaartips. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Philippeville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,41
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende aanbieders naast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 240,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Neuville?

Wij zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Neuville. Dat loopt van Antargaz tot en met Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig tellen we ruim 35 maatschappijen. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Weten welke energieleveranciers je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Neuville is in mei 2024? Voer snel je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, energiebedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Middels onze energie vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Neuville, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Geholpen door keuzes in de Energiehunter checkt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Neuville

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de vergoedingen variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders van het net diensten leveren. Elke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Neuville heet Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Philippeville is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Neuville

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Philippeville
 • CV Merk: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 37,80%
 • Postcodegebied: 5600
 • Mazout: 1750 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,41
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-neuville

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met jouw basisgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Neuville ligt dat gemiddeld op circa 1480 m3 plus 3495 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Met betrekking tot abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In de regel is het een goed idee om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle interessante aanbieders van energie. Bij elk contract achterhaal je data met betrekking tot type stroom/gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Neuville, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die past bij jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie korting tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Onder andere www.luminus.be en ook www.eneco.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Neuville


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €330 besparen. Desondanks, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be check je 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Praktisch advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigtip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Neuville. Op die manier is de besparing het grootst. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Neuville. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verzorgt je betreffende gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste energieleverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent en Poweo. Daarnaast beslis je over de ingangsdatum van het contract. De nieuwe energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van energiehunter.be bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.elegant.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Neuville vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Neuville en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Neuville

Een groot deel van de energiemaatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Neuville. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Neuville vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Philippeville zien we steeds meer projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5600. In deze buurt kan je steeds vaker vrij voordelig participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Eneco prijzen mei 2024.