Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Franchimont

Snel online energie vergelijken in Franchimont? Geholpen door de energievergelijker vind je supersnel alle grote energie aanbieders als o.a. Watz en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Franchimont de scherpste prijs kan bieden. Daarbij lees je op deze pagina uitgebreide informatie over zaken zoals de netbeheerder en alternatieven voor de CV-ketel. Tevens vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Philippeville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire providers onder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 315,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Franchimont?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Franchimont. Dit varieert van Antargaz tot OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment tellen we ruim 20 organisaties. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke bedrijven mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Franchimont voor jou is? Vul hierna de benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de vergelijkingstool bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Franchimont, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van selecties in de tarievenvergelijker detecteer je gemakkelijk een contract dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Franchimont

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Franchimont heet Ideg. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Philippeville valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Franchimont

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Philippeville
 • CV ketel: Watts
 • Aandeel groen: 37,40%
 • Hoofdpostcode: 5600
 • Mazout consumptie: 1710 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-franchimont

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Franchimont ligt dat gemiddeld op circa 1460 m3 en 3475 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles werken door in het energietarief.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij elk abonnement achterhaal je informatie met betrekking tot herkomst van stroom en gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Franchimont, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie aanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Zoals www.essent.be of natuurlijk www.wasewind.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Franchimont


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €395 winst geven. Daarentegen, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna lees je 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktisch advies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Franchimont. Zodanig bespaar je het meeste geld. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Franchimont. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw nieuwe gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste energiemaatschappij. Onder andere Luminus, ENGIE of Ebem. Hierna kies je de ingangsdatum (start levering). Je aankomende gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Met behulp van onze vergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.ebem.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Franchimont vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Franchimont en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Franchimont

Tal van maatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Franchimont. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Franchimont vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Philippeville bestaan er verscheidene plannen rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5600. In deze omgeving kan je steeds vaker zeer betaalbaar meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Poweo prijzen.