Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pessoux

Eenvoudig energie vergelijken in Pessoux? Door gebruik te maken van deze website doorzoek je eenvoudig alle beschikbare leveranciers. Voorbeelden zijn Watz & Belpower. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Pessoux de laagste prijs hanteert. Ook verzamel je via de Energiehunter handige info over onderwerpen zoals maatschappijen en tips om te besparen op energie. Verder verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ciney
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke providers gemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 255,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Pessoux?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Pessoux. Van Antargaz tot een speler als Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 30 providers. Deze zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke energieleveranciers er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pessoux is op dit moment? Vul snel de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Middels onze energie check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Pessoux, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v keuzes in de vergelijkingstool check je simpel en snel een overeenkomst dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Pessoux

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Pessoux heet Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Ciney valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Pessoux

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Ciney
 • Populaire CV: Pelgrim
 • Groene stroom: 37,00%
 • Postcode: 5590
 • Mazout verbruik: 1670 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-pessoux

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de standaard informatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Pessoux is dat gemiddeld 1440 m3 en 3455 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze factoren hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Dikwijls is het gunstiger om jaarlijks weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle grote energiebedrijven. Bij ieder contract achterhaal je voorwaarden m.b.t. type energie, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Pessoux, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die past bij jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte aanbieding in het lijstje? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de website van de energie-onderneming. O.a. www.luminus.be en www.belpower.be. De nieuwe energie-partij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Pessoux


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €395 korting realiseren. Evenwel, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be tref je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Praktisch advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaartip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Tip 4: geen open haard gebruiken.
 • Praktisch advies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Pessoux. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Normaliter worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En vaak beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Pessoux. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt de betreffende energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent of Trevion. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aankomende gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de Energiehunter bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Middels goedkope prijzen en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Pessoux vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Pessoux en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Pessoux

Bijna alle aanbieders faciliteren onderhand groene stroom in Pessoux. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Pessoux vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Ciney onderscheiden we meerdere activiteiten rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5590. In deze woonplaats kan je vaak financieel aantrekkelijk meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Watz prijzen.