Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Conneux

Direct energie vergelijken in Conneux? Middels onze vergelijker vind je snel en simpel alle relevante aanbieders als o.a. Engie & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Conneux de scherpste prijs kan bieden. Bovendien vergaar je via de energievergelijker uitgebreide info over items zoals verbruik in de regio en salderen. Voorts verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ciney
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 255,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Conneux?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in Conneux. Dat gaat van Engie tot en met OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 25 energie aanbieders. Deze gebruiken allen het net van Ideg. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke energie-organisaties je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Conneux is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de energiehunter ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Conneux, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Via jouw input in de prijzenvergelijker check je simpel en snel een contract dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Conneux

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de prijzen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder rekent weer aparte prijzen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Conneux is Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Ciney is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Conneux

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Ciney
 • Populaire CV: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 36,70%
 • Postcode: 5590
 • Mazout verbruik: 1640 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-conneux

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Onder andere het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Conneux is dat gemiddeld 1425 m3 + 3440 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Al deze zaken hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Inzake contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Vaak loont het om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij ieder abonnement bekijk je data m.b.t. herkomst van stroom en gas, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Conneux, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte kortingsactie tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de energieleverancier. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Conneux


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €330 opleveren. Maar, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters vind je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigadvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Tip 5: Benut de pompschakelaar

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Conneux. Op die manier is de besparing het grootst. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En misschien krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Conneux. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verzorgt jouw aanstaande gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de voordeligste leverancier. Denk aan OCTA+, Lampiris + Poweo. Ook neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jullie aankomende gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Middels de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.elegant.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Conneux vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Conneux en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Conneux

Tal van aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Conneux. Toch zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene Energie uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Conneux vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Ciney kennen we vele plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5590. In deze woonplaats kan je wellicht relatief goedkoop deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Namen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van OCTA+ prijzen.