Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Serinchamps

Meteen energie vergelijken in Serinchamps? Aan de hand van de Energiehunter ontdek je probleemloos alle beschikbare energie aanbieders als Essent & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Serinchamps de laagste prijs biedt. Ook tref je op deze website uitgebreide informatie over thema’s als o.a. energieproblemen en uitleg over jouw energierekening. Tevens komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ciney
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenin een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 305,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Serinchamps?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in Serinchamps. Dit loopt van Eneco tot en met Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 30 providers. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Serinchamps is in juli 2024? Geef eenvoudig jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door middel van de vergelijkingstool bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Serinchamps, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van filters in de tarievenvergelijker bekijken jullie probleemloos een contract dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Serinchamps

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Positieve energie

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel netbeheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net verwerkt zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Serinchamps is Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Ciney valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Serinchamps

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Ciney
 • CV Merk: Pentec
 • Groene energie: 37,10%
 • Hoofdpostcode: 5590
 • Mazout verbruik: 1680 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-serinchamps

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Serinchamps is dat gemiddeld 1445 m3 en 3460 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Al deze zaken werken door in de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Normaliter loont het om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle erkende energiebedrijven. Van elk contract lees jij informatie aangaande soort energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Serinchamps, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die past bij jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte actie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.essent.be of natuurlijk www.eni.com. De door jou gekozen leverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Serinchamps


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €335 bonus betekenen. Toch, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Hierna bekijk jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Tip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bespaaradvies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Praktisch advies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Serinchamps. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En tevens krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Serinchamps. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt de toekomstige maatschappij het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste energieaanbieder. Denk aan OCTA+, Essent en Poweo. Daarna selecteer je het moment waarop het contract ingaat. De geselecteerde aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door www.energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Serinchamps vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Serinchamps en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Serinchamps

Veel energiemaatschappijen verschaffen vandaag de dag groene stroom in Serinchamps. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval het filter “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Serinchamps vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Ciney bestaan er tegenwoordig diverse opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5590. In de regio kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen installeren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Lampirus prijzen.