Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Merlemont

Eenvoudig energie vergelijken in Merlemont? Dankzij deze website ontdek je supersnel alle grote leveranciers als Watz & Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Merlemont de laagste prijs biedt. Voorts tref je op onze website bruikbare informatie over items zoals onderwerpenen zakelijke energie. Daarnaast geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Philippeville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende organisaties bij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 390,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Merlemont?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Merlemont. Dat gaat van Engie tot Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 25 leveranciers. Deze aanbieders lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Merlemont is op dit moment? Vul snel jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een gasstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze tarievencheck vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Merlemont, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Met behulp van selecties maken in de vergelijkingstool zoekt men zonder problemen een energieproduct dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Merlemont

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Merlemont heet Ideg. De prijzen van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Philippeville valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Merlemont

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Philippeville
 • Populaire CV: Atag
 • Aandeel groen: 37,70%
 • Centrale postcode: 5600
 • Mazout verbruik: 1740 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-merlemont

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Allereerste je contactgegevens. Dat betreft samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Merlemont ligt dat gemiddeld op circa 1475 m3 en nog eens 3490 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Veelal is het slim om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij ieder pakket zie je informatie m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Merlemont, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die klopt met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende aanbieding gevonden? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Denk aan www.energie2030.be of www.energypeople.be. De betreffende energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Merlemont


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €345 voordeel geven. Maar, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be bekijk je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktisch advies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Advies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigadvies 5: neem een energiezuinige airco

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Merlemont. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Merlemont. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang jij elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt de toekomstige gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste of voordeligste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent en Eni. Bij de volgende stap neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Je aankomende energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via onze website achterhaal je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eni.com, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Merlemont vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Merlemont en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Merlemont

Het merendeel van de maatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Merlemont. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Ga dan voor het filter “Groen uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Merlemont vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Philippeville zijn er vele acties volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5600. In deze regio kan je steeds vaker zeer betaalbaar bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Namen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Essent prijzen april 2024.