Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jamagne

Zonder problemen energie vergelijken in Jamagne? Met behulp van onze vergelijker vergelijk je probleemloos alle beschikbare energie aanbieders als bijvoorbeeld Mega en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Jamagne de beste deal heeft! Voorts lees je via onze vergelijker belangrijke informatie over thema’s als de overstapservice en uitleg over jouw energierekening. Ook vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Philippeville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenbij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 325,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Jamagne?

We zien flink wat energieleveranciers actief in de regio Jamagne. Dat gaat van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. In mei 2024 tellen we ruim 40 energie aanbieders. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jamagne is op dit moment? Geef eenvoudig de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energievergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Jamagne, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door de keuzevakjes in de vergelijkingstool bekijk je eenvoudig een energieproduct dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Jamagne

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de onkosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Jamagne heet Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Philippeville wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Jamagne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Philippeville
 • Populair merk: Weishaupt
 • Aandeel duurzaam: 37,50%
 • Centrale postcode: 5600
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1720 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-jamagne

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste jouw basisgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Jamagne is dit gemiddeld zo’n 1465 m3 en 3480 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze details zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls kan het uit om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij elk contract lees je info aangaande soort energie, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Jamagne, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire leverancier gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de maatschappij. O.a. www.lampiris.be + www.eneco.be. De door jou gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Jamagne


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €335 winst geven. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be vind je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Advies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Praktisch advies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bespaartip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Jamagne. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt is de stelregel: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Jamagne. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw toekomstige organisatie het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste of voordeligste aanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE en Trevion. Hierna bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. De nieuwe leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels deze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.zeno.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Aan de hand van lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Jamagne vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Jamagne en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Jamagne

Het merendeel van de maatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Jamagne. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat bedrijven een groene strategie voeren? Neem dan de selectie “Groene stroom uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Jamagne vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Philippeville zien we verscheidene opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5600. In de regio kan je meer en meer vrij voordelig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Namen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Antargaz prijzen.