Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Roly

Op je gemak energie vergelijken in Roly? Met behulp van de energievergelijker vind je gemakkelijk alle interessante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Engie en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Roly de laagste prijs hanteert. Tevens check je via de Energiehunter uitgebreide informatie over items als o.a. energieaansluitingen en uitleg over jouw energierekening. Daarbij geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Philippeville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenin een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 420,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Roly?

Er zijn nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Roly. Dat gaat van Antargaz tot en met Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik tellen we ruim 20 aanbieders. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke energiemaatschappij mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Roly is voor jouw situatie? Voer hierna jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze prijzencheck check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Roly, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v selecties maken in de vergelijkingstool ontdek jij zonder problemen een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Roly

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De condities van energiebedrijven en de onkosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Roly is Ideg. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Philippeville is de netbeheerder van het gas Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Informatie over Roly

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Philippeville
 • Populaire CV: Elco
 • Aandeel groen: 38,00%
 • Postcodegebied: 5600
 • Mazout consumptie: 1770 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-roly

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit zijn grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Roly bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1490 m3 en nog eens 3505 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken beïnvloeden het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Normaliter kan het uit om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle erkende leveranciers en contracten. Van elk pakket tref jij info met betrekking tot type stroom/gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Roly, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie kortingsactie gevonden? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de leverancier. Dit kan zijn www.octaplus.be + www.comfortenergy.be. De gekozen maatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Roly


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €315 winst geven. Toch, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder bekijk je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: een afwasteil gebruiken
 • Tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bezuinigadvies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bezuinigtip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bespaaradvies 5: profiteer van gratis daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Roly. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten is het principe: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Roly. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt je toekomstige energie-organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of natuurlijk Watz. Daarna bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Roly vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Roly en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Roly

Een groot deel van de maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Roly. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Roly vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Philippeville onderscheiden we meerdere projectenmet een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5600. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer zeer betaalbaar bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Luminus prijzen mei 2024.