Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Samart

Zonder problemen energie vergelijken in Samart? Geholpen door www.energiehunter.be doorzoek je probleemloos alle beschikbare bedrijven als o.a. Engie & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Samart de laagste prijs hanteert. Voorts check je via de Energiehunter bruikbare informatie over thema’s zoals verbruik in de regio en info over duurzame energie. Bovendien vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Philippeville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvennaast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Enorme besparingen tot wel € 240,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Samart?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Samart. Dat loopt uiteen van Lampirus tot een speler als Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 25 bedrijven. Deze maatschappijen lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke maatschappijen er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Samart is op dit moment? Vul gelijk je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, energie-aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroomstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Dankzij onze energie achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Samart, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Middels filteren in onze vergelijker ontdek jij verrassend eenvoudig een contract dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Samart

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de onkosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Samart is Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Philippeville is de netbeheerder van het gas Ideg. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Samart

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Philippeville
 • CV Merk: Remeha
 • Aandeel duurzaam: 38,20%
 • Centrale postcode: 5600
 • Mazout consumptie: 1790 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-samart

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Begin met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Samart ligt dat gemiddeld op circa 1500 m3 + 3300 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Betreffende looptijd heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Door de bank genomen is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle grote maatschappijen en contracten. Bij alle contracten vind jij info m.b.t. herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Samart, en de welkomstbonus. Kies de partij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele aanbieding beschikbaar? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Dit kan zijn www.engie.be + www.antargaz.be. Jouw nieuwe aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Samart


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €265 opleveren. Maar, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter vind je 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bespaartip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Praktisch advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bezuinigadvies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bespaartip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Samart. Daarna bespaar je het meeste geld. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Samart. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je alle jaren een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de toekomstige gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Onder andere OCTA+, ENGIE en Comfort Energy. Bij de volgende stap bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jouw nieuwe energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels onze website tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Samart vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Samart en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Samart

Tal van energiemaatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Samart. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Samart vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Philippeville zien we verscheidene projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5600. In deze woonplaats kan je soms tegen een gunstig tarief meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen op het dak
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Watz prijzen april 2024.