Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fontenelle

Meteen energie vergelijken in Fontenelle? Geholpen door onze vergelijker doorzoek je overzichtelijk alle relevante energie aanbieders als Watz en Poweo. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Fontenelle de beste deal heeft! Daarnaast bekijk je op deze pagina belangrijke informatie over thema’s als verbruik in de regio en salderen. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Walcourt
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Gemiddelde besparing van € 300,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Fontenelle?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Fontenelle. Dat loopt uiteen van Antargaz tot een speler als Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 20 organisaties. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fontenelle is op dit moment? Vul direct de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, energie-aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! D.m.v onze energie vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Fontenelle, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door selecties maken in onze vergelijker check je verrassend eenvoudig een overeenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Fontenelle

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van maatschappijen en de kosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder heeft zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Fontenelle betreft Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Walcourt is de aardgas netbeheerder Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Fontenelle

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Walcourt
 • Populaire CV: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 19,40%
 • Centrale postcode: 5650
 • Mazout: 2120 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-fontenelle

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Onder andere gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Fontenelle ligt dat gemiddeld op circa 1460 m3 en 3465 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze details hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Dikwijls is het een goed idee om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle interessante leveranciers en contracten. Bij ieder contract achterhaal je specificaties over type energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Fontenelle, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige kortingsactie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de aanbieder. Denk aan www.luminus.be + www.poweo.be. De betreffende energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Fontenelle


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €270 bonus betekenen. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Hierna check jij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: let op het energielabel
 • Tip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Praktisch advies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktische tip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bespaartip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Fontenelle. In dat geval is de besparing het grootst. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En tevens wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Fontenelle. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de geselecteerde organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste energieleverancier. Onder andere Luminus, Lampiris en ook Trevion. Bij de volgende stap beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Middels energiehunter.be tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Fontenelle vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Fontenelle en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Fontenelle

Een groot deel van de aanbieders faciliteren momenteel groene stroom in Fontenelle. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet alle groene energie is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Fontenelle vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Walcourt zien we nogal wat opdrachten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5650. In deze woonplaats kan je wellicht vrij voordelig meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook OCTA+ tarieven.