Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Stave

Op je gemak energie vergelijken in Stave? Door gebruik te maken van energiehunter.be doorzoek je probleemloos alle relevante leveranciers als Engie en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Stave de scherpste prijs kan bieden. Daarbij lees je op deze pagina belangrijke info over topics zoals leveranciers en vaste of variabele tarieven. Verder verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Mettet
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire organisaties eenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 290,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Stave?

Wij zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Stave. Dat loopt uiteen van Poweo tot aan Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 20 energie aanbieders. Deze leveranciers gebruiken allen het netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Stave is in juli 2024? Geef eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Geholpen door onze handige vergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Stave, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van selecties in de energievergelijker zoekt men moeiteloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Stave

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Stave betreft Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Mettet valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Stave

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Mettet
 • CV Merk: Junkers
 • Aandeel duurzaam: 19,00%
 • Centrale postcode: 5646
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2080 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-stave

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met de basisinfo. Dit gaat over het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Stave is dit gemiddeld zo’n 1440 m3 en 3445 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. De data die je invult dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen kan het uit om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen vind jij data aangaande oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Stave, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die matcht met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige korting gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de leverancier. Onder andere www.essent.be en ook www.elegant.be. De betreffende energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Stave


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €365 korting realiseren. Toch, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter lees je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: draai geen halve wasjes
 • Bezuinigtip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Tip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Tip 4: de gevels isoleren.
 • Praktisch advies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Stave. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Veelal worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie werkt het zo: meerjarige contracten zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Stave. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang jij jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt jouw toekomstige gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste of voordeligste energieleverancier. Zoals OCTA+, Lampiris + Ecopower. Bij de volgende stap selecteer je de startdatum van het abonnement. De toekomstige gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Via onze vergelijker vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.belpower.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lage kosten en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Stave vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Stave en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Stave

De meeste organisaties leveren inmiddels groene stroom in Stave. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Stave vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Mettet bestaan er tegenwoordig nogal wat opdrachten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5646. In deze regio kan je steeds vaker extra voordelig bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Antargaz contract.