Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Furnaux

Direct energie vergelijken in Furnaux? Geholpen door www.energiehunter.be tref je gemakkelijk alle relevante energiebedrijven. Je kunt denken aan Mega en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Furnaux de laagste prijs biedt. Daarnaast verzamel je op deze website belangrijke informatie over topics als energieproblemen en tips om te besparen op energie. Verder komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mettet
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende providers gemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Enorme besparingen tot wel € 390,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Furnaux?

We zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Furnaux. Dat loopt van Engie tot een speler als Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 25 providers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke energie-aanbieders actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Furnaux is die past bij jouw verbruik? Voer hierna de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Middels de energievergelijker bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Furnaux, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van de keuzevakjes in de tool achterhaal jij zonder problemen een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Furnaux

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energie-organisaties en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Furnaux betreft Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Mettet wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Furnaux

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Mettet
 • CV Merk: De Dietrich
 • Groene energie: 18,80%
 • Postcode: 5641
 • Mazout: 2060 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-furnaux

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je contactgegevens. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Furnaux is dit gemiddeld zo’n 1430 m3 plus 3435 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze factoren beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom contractduur kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Normaliter is het slim om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is de totaallijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van ieder pakket lees jij info zoals type energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Furnaux, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende korting beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. O.a. www.octaplus.be en www.eneco.be. Jouw toekomstige aanbieder regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Furnaux


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €300 besparen. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be bekijk je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bezuinigtip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Praktisch advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bezuinigadvies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bezuinigtip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Furnaux. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En vaak is er sprake van een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Furnaux. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel verwerkt je aankomende energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de beste of voordeligste energieaanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent en Ecopower. Hierna beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jouw geselecteerde energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels de energievergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.trevion.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Furnaux vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Furnaux en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Furnaux

Het merendeel van de energie aanbieders verschaffen onderwijl groene stroom in Furnaux. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. 100% zeker weten dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groen uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Furnaux vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Mettet bestaan er diverse acties met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5641. In deze omgeving kan je soms heel gunstig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Elegant contract.