Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Graux

Snel energie vergelijken in Graux? Met behulp van onze vergelijker check je gemakkelijk alle verkrijgbare bedrijven als Luminus & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Graux voor jou de beste prijs heeft. Bovendien verzamel je op energiehunter.be praktische informatie over thema’s als bijvoorbeeld maatschappijen en tips om te besparen op energie. Tevens verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Mettet
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar tot wel € 435,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Graux?

Wij zien best veel energieleveranciers voorhanden in Graux. Dit varieert van Lampirus tot aan Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 30 providers. Deze maatschappijen gebruiken allen de infrastructuur van Ideg. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Graux is in juli 2024? Vul snel jouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Maar, aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Dankzij onze tarievencheck vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Graux, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van filteren in onze vergelijker ontdekt men zonder problemen een energie-abonnement dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Graux

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom leveranciers en de onkosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Graux betreft Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Mettet is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Graux

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Mettet
 • CV ketel: ACV
 • Aandeel duurzaam: 18,50%
 • Postcode: 5640
 • Verbruik stookolie: 2030 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-graux

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Graux is dat gemiddeld 1415 m3 & 3420 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze factoren hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Gewoonlijk is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle erkende energieleveranciers. Van ieder pakket zie jij specificaties m.b.t. herkomst energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Graux, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede korting tegengekomen? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.engie.be en ook www.poweo.be. De nieuwe energie-partij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Graux


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €320 korting realiseren. Evenwel, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina bieden wij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: ventileer kort en bewust
 • Advies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktische tip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Praktische tip 5: switch van energiemaatschappij

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Graux. Zo is de besparing het grootst. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Graux. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert je nieuwe organisatie de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste energiemaatschappij. Denk aan Eneco, Lampiris of natuurlijk Poweo. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. De toekomstige energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door onze website bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lage kosten en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Graux vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Graux en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Graux

Bijna alle energiemaatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Graux. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Selecteer dan de selectie “Groen uit NL”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Graux vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Mettet zien we allerlei stappen rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5640. In deze regio kan je wellicht vrij voordelig participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Watz contract.