Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ermeton-Sur-Biert

Op je gemak energie vergelijken in Ermeton-Sur-Biert? Dankzij onze vergelijker vergelijk je snel en simpel alle beschikbare energie aanbieders zoals OCTA+ en Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Ermeton-Sur-Biert de laagste prijs hanteert. Voorts bekijk je op energiehunter.be handige informatie over zaken als o.a. energiebelastingen en tips om te besparen op energie. Bovendien komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mettet
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke organisaties bij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Gemiddelde besparing van € 370,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Ermeton-Sur-Biert?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Ermeton-Sur-Biert. Van Engie tot aan OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 25 aanbieders. Deze werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke energiebedrijven er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ermeton-Sur-Biert is die past bij jouw verbruik? Geef moeiteloos jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Ermeton-Sur-Biert, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door selecties in onze vergelijker bekijkt men zonder problemen een energieproduct dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Ermeton-Sur-Biert

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de tarieven verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Ermeton-Sur-Biert is Ideg. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Mettet wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Ermeton-Sur-Biert

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Mettet
 • CV ketel: Elco
 • Aandeel duurzaam: 18,90%
 • Hoofdpostcode: 5644
 • Verbruik Mazout: 2070 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-ermeton-sur-biert

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Ermeton-Sur-Biert gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1435 m3 en nog eens 3440 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake prijszekerheid kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het voordeliger om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een opsomming met alle interessante energie aanbieders. Bij elk contract achterhaal je data als soort energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Ermeton-Sur-Biert, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een interessante actie tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de website van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en ook www.poweo.be. De gekozen energie-partij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Ermeton-Sur-Biert


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €340 opleveren. Desalniettemin, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna lees jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaaradvies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bespaartip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bespaaradvies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Praktische tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Ermeton-Sur-Biert. Dan realiseer je de hoogste besparing. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En eventueel wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland is het principe: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Ermeton-Sur-Biert. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt je gekozen leverancier de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste leverancier. Zoals Eneco, Essent of natuurlijk Energie 2030. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw nieuwe aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Middels onze website ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.trevion.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lage prijzen en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Ermeton-Sur-Biert vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Ermeton-Sur-Biert en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Ermeton-Sur-Biert

Veel energiemaatschappijen leveren onderhand groene stroom in Ermeton-Sur-Biert. Toch is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat leveranciers een groene strategie voeren? Selecteer dan de optie “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Ermeton-Sur-Biert vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Mettet zien we vele activiteiten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5644. In deze buurt kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Poweo contract.